Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje spreekt op symposium van jubilerend Waterschap Zuiderzeeland

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje houdt vrijdag 9 april een toespraak op het symposium 'Voorbij de vanzelfsprekendheid' in het Agoratheater in Lelystad. Dit symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Waterschap Zuiderzeeland. De Prins spreekt in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Adviescommissie Water.

Hoe kan waterbeheer nu en in de toekomst vanzelfsprekend blijven en welke rol spelen educatie en communicatie hierin? Deze vraag staat centraal tijdens de bijeenkomst. Naast de Prins spreekt de voorzitter voor de Raad voor Openbaar Bestuur, drs. J. Wallage, die aansluitend debatteert met deskundigen op het gebied van waterbeheer, educatie en communicatie. Ook staat de uitreiking van de Zuiderzeeland Award op het programma. Deze Award wordt uitgereikt aan een student die op de beste wijze de Flevolandse polders opnieuw ingericht heeft op basis van de huidige inzichten op het gebied van waterbeheer.

Waterschap Zuiderzeeland is sinds 2000 verantwoordelijk voor het waterbeheer in de Flevolandse polders: Oostelijk en Zuidelijk Flevoland en de Noordoostpolder. Het waterschap houdt zich bezig met veiligheid, voldoende en schoon water voor de inwoners van Flevoland.

Noot voor redacties (