Hogeschool Windesheim

Persbericht, 10 maart 2010

VUconnected en het lectoraat Area Development van Windesheim organiseren op 9 april een kennisatelier over politieke waarden en gebiedsontwikkeling. Sprekers zijn Eric J. Janse de Jonge, Lid van de Eerste Kamer voor het CDA , hoogleraar politieke theorie aan de Radboud Universiteit Marcel Wissenburg, PvdA-Statenlid van de provincie Overijssel Jan-Jaap Kolkman en Willem Buunk, lector Area Development. Zij gaan samen met de deelnemers aan het kennisatelier op zoek naar de betekenis van politieke waarden in dilemmaâs rond gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening en stedenbouw. De bijeenkomst vindt plaats op Windesheim en start om 12.30 uur. Toegang is gratis voor een brede groep van genodigden uit de vakwereld en de politiek.

Gebiedsontwikkeling in het dichtbevolkte Nederland is een strijd om ruimte. En strijd om ruimte betekent kiezen tussen nieuwe natuur, een nieuw bedrijventerrein, of een slimme combinatie van ruimte voor waterberging en een nieuwe woonwijk. Welke waarden en afwegingen spelen een rol bij het maken van deze keuzes?

Sprekers
Jan-Jaap Kolkman en Willem Buunk openen het kennisatelier met een tweegesprek. Eric J. Janse de Jonge spreekt vervolgens over christelijke politieke perspectieven bij inrichting, gebruik en beheer van ruimte. Marcel Wissenburg geeft een inleiding op ecologische perspectieven bij gebiedsontwikkeling. In diverse workshops gaan deelnemers van het kennisatelier vervolgens zelf aan de slag met het thema.

Inschrijven
Meer informatie en inschrijven op www.vuconnected.nl.