ChristenUnie


Symposium over populisme: `Yes we can!' (Korting voor donateurs!)

Microfoons dinsdag 16 maart 2010 10:46 Het populisme heeft de laatste tijd een grote vlucht genomen met alle gevolgen van dien. Gevestigde politieke partijen lijken niet altijd adequaat daarmee om te gaan en ook onder christenen ontstaat verwarring. Een groot aantal van hen vraagt zich af wat populisten bezielt, terwijl anderen ermee sympathiseren, christelijke strijdlust onder woorden brengen en bijvoorbeeld willen afrekenen met de islam. Tijd voor een debat.

Onder leiding van Gert-Jan Segers, directeur van het WI van de ChristenUnie, gaan met elkaar in debat:


* Koert van Bekkum, adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad, over de opkomst en maatschappelijke inbedding van het populisme.

* Gert Schutte, oud-fractievoorzitter van het GPV, over de uitwerking van het populisme op de gevestigde politieke partijen. Hoe moet het wel en hoe moet het niet?

* Peter Frans Koops, gemeenteraadslid in Bunschoten, over de positie van christenen ten opzichte van populisme en bijvoorbeeld de PVV.

Vrijdag 9 april 2010 | 14.00 - 17.00 uur

Locatie: De Lichtkring, Laan naar Emiclaer 1, Amersfoort

Toegang: EUR15,- | studenten EUR5,- | cv koersabonnees/WI-donateurs EUR10,-

Dit symposium wordt georganiseerd door de Evangelische Hogeschool, het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie en opinieblad CV-koers. Aanmelden kan via http://www.eh.nl/ (onder de link `symposia')