Gemeente Hoorn

Start proef ouderenontmoetingsplek in Blokker

Het college heeft besloten om als proef een ouderenontmoetingspunt in Blokker te starten. Van 9 april tot en met 9 juli zijn er elke vrijdagochtend activiteiten voor senioren in dorpscafé Het Gouden Hoofd. Stichting Welzijn Ouderen West-Friesland en stichting Netwerk organiseren deze activiteiten.

Eind december 2009 heeft de raad de nieuwe visie op wijksteunpunten vastgesteld. Een van de uitgangspunten is dat wijkbewoners elkaar in hun eigen wijk moeten kunnen ontmoeten. Uit onderzoek van I & O Research blijkt dat in Blokker behoefte is aan een laagdrempelig ontmoetingspunt voor ouderen. Het college heeft daarom besloten als proef een ouderenontmoetingspunt in Blokker te starten. In de zomer zal het college de proef evalueren en besluiten of het ontmoetingspunt voorgezet moet worden.

Stichting Welzijn Ouderen West Friesland en stichting Netwerk organiseren vanaf 9 april iedere vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur activiteiten voor senioren. Deze vinden plaats in Het Gouden Hoofd, Westerblokker 80. Elke vrijdagochtend wordt er iets nieuws georganiseerd, bijvoorbeeld: een spelletjesochtend, dansles, samen wandelen, creatieve activiteiten. Verder is er iedere derde vrijdag van de maand een ouderenadviseur aanwezig. Daar kan men terecht met vragen over wonen, zorg en welzijn, financiële regelingen, vervoer en dergelijke.

Men hoeft zich niet van te voren op te geven. De activiteiten zijn gratis. Voor koffie en thee wordt een kleine bijdrage gevraagd. Laatste wijziging van deze pagina: 23 maart 2010