Gemeente Leeuwarderadeel


Wandeltest op vrijdag 9 april in Marrum

29-03-2010 14:04

Hoe fit bent u? Bent u ook benieuwd naar uw conditie? Doe dan een wandeltest en krijg een op maat gesneden advies.

Deze wandeltest wordt georganiseerd door de gemeente Ferwerderadiel en het breedtesportproject GO-4 Sport i.s.m. Thuiszorg Het Friese Land. De test vindt plaats op vrijdag 9 april 2010 van 14.30 tot 19.00 uur bij de Seedykstertoer aan de Zeedijk in Marrum. Alle inwoners van 25 jaar en ouder uit de vier Middelsee-gemeenten zijn van harte welkom om aan deze test deel te nemen.

Tijdens de test wandelt u twee kilometer in een zo hoog mogelijk en gelijkmatig tempo. Na afloop wordt uw hartslag gemeten. Op basis van uw hartslag en de gelopen tijd, gecombineerd met uw lichaamsgewicht en uw lengte, wordt een fitheidsindex berekend. Hierna krijgt u advies over hoe u fit blijft met wandelen en welke manier van bewegen het beste bij u past. Ook kunt u uw cholesterol, bloedsuiker en bloeddruk laten meten door een verpleegkundige en eventueel een voedingsadvies krijgen. De gehele test duurt ongeveer een uur. Bovendien kunt u deelnemen aan proeflessen Nordic Walking en Sportief Wandelen. De gehele test wordt begeleid door een verpleegkundige en een arts. De kosten zijn EUR 7,50 per persoon, inclusief een kop koffie/thee na afloop van de test en een stappenteller die u voortaan bij u kunt dragen tijdens een wandeling.

Wilt u ook deelnemen aan deze wandeltest? Meldt u dan aan bij mw. Boukje Dijkman van de gemeente Ferwerderadiel (tel. 06-12911179 of b.dijkman@ferwerderadiel.nl) of bij dhr. Steven de Boer van GO-4 Sport (tel. 0518-418891 of go4sport@ferwerderadiel.nl). Vermeld bij het aanmelden uw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en eventueel uw voorkeurstijd. Voorafgaand aan de test ontvangt u schriftelijk bericht van de organisatie hoe laat u op vrijdag 9 april wordt verwacht.

---