Saxion Hogescholen
BR>

di 06 april 2010

Saxion conferentie over voorkoming corruptie

Bij Saxion in Deventer ontmoeten op vrijdag 9 april internationaal vermaarde wetenschappers en deskundigen op het terrein van corruptiepreventie elkaar tijdens de conferentie 'De markt van macht en invloed'.

Centraal staat de vraag hoe corruptie in westerse samenlevingen zichtbaar wordt en gemeten kan worden.

Vaak wordt aangenomen dat het begrip corruptie in alle samenlevingen dezelfde betekenis heeft. In de praktijk blijken wetenschappers over elkaar te struikelen bij het zoeken naar de juiste definitie van het begrip. Michael Johnston heeft een baanbrekend boek geschreven waarin hij spreekt over de `syndromen van corruptie'. Hij is één van de sprekers tijdens de conferentie bij Saxion. Johnston toont onder andere aan dat er een cluster van samenhangende kenmerken voor corruptie bestaat. Hij onderscheidt vier `corruptiesyndromen'. Een ervan is het `verhandelen van macht en invloed', een corruptiesyndroom dat typerend is voor westerse landen zoals Nederland.

Het conferentieprogramma bevat verder onder andere een `diner pensant', waar de aanwezigen tijdens het diner debatteren over thema's als `Corruptie als verschijnsel in westerse samenlevingen', de impact van `Verhandelen van macht en invloed' op beleid en `De rol van het onderwijs in integriteitbevordering'.

De conferentie vindt plaats bij Saxion in Deventer en wordt georganiseerd door het Saxion Kenniscentrum Leefomgeving en Transparency International Nederland. De bijeenkomst is bedoeld voor regiosecretarissen, medewerkers van juridische afdelingen en rekenkamers en andere professionals die in hun werk met corruptie te maken (kunnen) krijgen.

Meer informatie is te vinden bij het Kenniscentrum Leefomgeving of via www.corruptie.org. Deelname aan de conferentie is gratis. Aanmelding is wel noodzakelijk, per e-mail bij Gerald Hopster van Saxion.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------
Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Johan Wempe, lector Governance bij het Kenniscentrum Leefomgeving van Saxion, tel. 053 - 487 11 11 (algemeen) of met Linda Kemperink, projectcoördinator Kenniscentrum Leefomgeving, tel. 053 - 487 10 25.

De uitnodiging met het programma treft u aan als bijlage bij dit persbericht.


____________________ Zoek