Gemeente Harenkarspel


Wegafsluiting Delftweg in verband met asfalteringswerk

Vrijdag 9 april 2010 is de Delftweg in Tuitjenhorn afgesloten tussen de kruising met de Bogtmanweg en de Veilingweg, in verband met asfalteringswerk. Genoemd wegdeel is gedurende één dag afgesloten voor het verkeer. De afsluiting houdt ondermeer in dat de bezoekers van de bibliotheek en de kinderopvang op die vrijdag moeten omrijden. De kruising Delftweg-Oostwal blijft wel open. De omleidingsroute voor doorgaand en bestemmingsverkeer wordt met de bekende gele borden aangegeven.

De werkzaamheden houden verband met het op 9 maart 2010 genomen besluit van het gemeentebestuur tot snelheidsbeperkende maatregelen op de Delftweg. Op twee kruisingen wordt een rood kruisingsvlak met bijbehorende belijning aangebracht. Het rode vlak vestigt meer aandacht op de kruising en heeft een waarschuwende, snelheidsbeperkende functie. De rode vlakken worden aangebracht op de kruising met de Bogtmanweg en op de kruising met de doodlopende weg ten westen van het gemeentehuis. Deze doodlopende weg leidt naar bibliotheek en kinderopvang. De bezoekers worden vrijdag via een omweg naar deze bestemming geleid.

Uiteraard worden de werkzaamheden alleen uitgevoerd als de weersomstandigheden dit toelaten. De overlast voor het verkeer wordt zoveel mogelijk beperkt. Ter plaatse is de afsluiting aangegeven op een waarschuwingsbord.


Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600