VU medisch centrum

Oud-studenten vullen collegebanken

8 april 2010

Oud-studenten vullen collegebanken De collegebanken in de geneeskundefaculteit waren gevuld met vele oud-studenten geneeskunde van VU medisch centrum. Alumni en hun partners waren massaal afgekomen op de uitnodiging voor de alumnidag op 27 maart, georganiseerd door de alumnikring geneeskunde VUmc.

Een geslaagde middag met ruim 130 bezoekers die terugblikten op hun studietijd en herinneringen ophaalden met hun jaargenoten.

Aan het woord kwamen VUmc-alumni kinderinfectioloog Marceline van Furth over het programma KIDS in Zuid-Afrika en neuroloog Philip Scheltens over het Alzheimercentrum VUmc. Alumnus Gerrit van der Wal gaf een beeld van zijn werkzaamheden als inspecteur-generaal voor de gezondheidszorg. Daarnaast werden beelden vertoond uit de NCRV-documentaire 'Tenzij een wonder gebeurt' uit 1971 waarin hoogleraar interne geneeskunde Cees van der Meer wordt geïnterviewd over zijn visie op stervensbegeleiding en euthanasie. Verpleeghuisarts en schrijver Bert Keizer stelde de zaal naar aanleiding hiervan enkele prikkelende vragen over stervensbegeleiding toen en nu.

De bezoekers waren enthousiast, met name de compassie voor de patiënt, die in de beelden naar voren komt, werd geroemd. Stemmen gingen op om de studenten van nu hier ook kennis mee te laten maken. De middag werd afgesloten met een borrel in samenwerking met medische faculteitsvereniging MFVU.

Dyske Beelen
bron: Tracer