Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 9 april

Alkmaar, 09-04-2010 o 14.00 uur

Bromfietser breekt been

Heiloo, donderdag 8 april

Op donderdagmiddag omstreeks 16.10 uur brak een 22-jarige man uit Heiloo een been bij een eenzijdig verkeersongeval op De Ontveld in Heiloo. De man reed op een bromfiets en moest uitwijken voor een aantal vogels, die op de weg bleven zitten. Bij het uitwijken raakte de trapper van de bromfiets een stoeprand. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. Bij zijn val brak hij vermoedelijk een been. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het medisch centrum in Alkmaar.

Heler aangehouden

Heerhugowaard, donderdag 8 april

Op donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur hield de politie een 21-jarige Heerhugowaarder aan op verdenking van heling van een bromfiets. De politie kreeg een tip van de 18-jarige eigenaar van de bromfiets dat zijn brommer in een bedrijfspand aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard zou staan. Bij controle bleek de deels gedemonteerde bromfiets in de schuur te liggen. Het slot van de brommer was geforceerd. De verdachte gaf aan de bromfiets van een hem onbekend persoon te hebben gekocht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen van beroving

Hoorn, donderdag 8 april

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op donderdagavond omstreeks 23.55 uur op de Vredenhofstraat in Hoorn. Een 19-jarige man uit Hoorn reed op de fiets over de Vredenhoflaan toen er drie personen op hem af kwamen lopen. Het slachtoffer werd hard tegen zijn hoofd geslagen, waarna hij van zijn fiets werd getrokken. De overvallers doorzochten alle zakken van het slachtoffer waarbij onder anderen een portemonnee, een GSM en een iPod werden buitgemaakt. Ook werden een riem en de sportschoenen van het slachtoffer weggenomen.

De politie verzoekt getuigen van deze beroving contact op te nemen met de recherche in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding met letsel

Den Helder, donderdag 8 april

Op donderdagavond omstreeks 18.45 uur raakte een 17-jarige jongen uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de kruising van de Weststraat en het Nieuwe Kerkplein in zijn woonplaats. De jongen reed op een bromfiets over het Nieuwe Kerkplein in de richting van de kruising. Hier verleende hij geen voorrang aan een personenauto die over de Weststraat aan kwam rijden. De auto werd bestuurd door een 24-jarige man uit Den Helder.

Bij de aanrijding sloeg de bromfietser met zijn hoofd tegen het voorraam van de auto. Hij liep letsel aan zijn hoofd op en werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis.

Dodelijk ongeval

Camperduin, donderdag 8 april

Op donderdagavond omstreeks 18.30 uur fietste een 77-jarige man uit Schoorl over de Heereweg in Groet (Camperduin). Vlak bij de strandopgang raakte hij een paal en kwam ten val. Hij liep daarbij een ernstige bloeding op. Ondanks hulp van omstanders overleed de man aan zijn verwondingen.

Motorrijder aangereden

Schagerbrug, donderdag 8 april

Op donderdagavond omstreeks 22.20 uur raakte een 37-jarige man uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de N9 ter hoogte van de Stolpen in Schagerbrug. Het slachtoffer reed op een motorfiets in de richting Den Helder. Vanuit tegengestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door een 63-jarige Brit. Bij de Stolpen sloeg hij linksaf in de richting Schagen. Volgens getuigen negeerde hij daarbij het rode verkeerslicht. Er ontstond een bijna frontale botsing waarbij de motor totaal vernield naast de rijbaan terecht kwam. De motorrijder liep verwondingen op en werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijbewijs kwijt

Alkmaar, vrijdag 9 april

Op vrijdagmorgen omstreeks 04.15 uur nam de politie het rijbewijs in van een 30-jarige Alkmaarder. De man was kort daarvoor gecontroleerd op de Marktstraat in zijn woonplaats. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 645 ug/l. dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Fiets geschept

Castricum, donderdag 8 april

Op donderdagmiddag omstreeks 17.40 uur raakte een 20-jarige man uit Castricum gewond bij een aanrijding op de Beverwijkerstraatweg in zijn woonplaats. De man reed op een fiets over het fietspad en wilde de rijbaan oversteken. Hiervoor reed hij tussen een rij stilstaande autos door, die voor een spoorwegovergang stonden te wachten. De fietser had echter niet in de gaten dat de file slechts een kant op stond en dat het verkeer over de andere rijbaan gewoon door kon rijden. Toen hij tussen de stolstaande auto doorreed werd hij aangereden door een personenauto, bestuurd door een 44-jjarige man uit Egmond aan den Hoef. De fietser werd geschept en kwam met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto. Hij werd voorbehandeling overgebracht naar het medisch Centrum in Alkmaar.

Getuigen gezocht van diefstal aanhangwagen

Oude Niedorp, maandag 5 april

De politie zoekt getuigen van de diefstal van een aanhangwagen vanaf de carpoolplaats langs de N242 ter hoogte van het verlaat. De diefstal vond plaats op maandagmiddag tussen 12.00 en 13.30 uur. De aanhanger zat met een slot vast aan een personenauto die op het parkeerterrein geparkeerd stond. De aanhanger is nogal opvallend omdat op de gesloten witte huif reclame wordt gemaakt voor de Koperen Hoorn partyboot.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Onopvallende videosurveillance: twee buitenlandse bestuurders aan de kant gezet

Heerhugowaard, 8 april

De videosurveillanten van politie Noord-Holland Noord hebben rond 15:20 uur een personenauto aan de kant gezet op de N242, nadat de bestuurder 121 km/uur had gereden, terwijl de maximum toegestane snelheid 80 km/uur is. De bestuurder, een 35-jarige man, reed in een auto met Belgisch kenteken en moest na overleg met de officier van justitie een boete van 340 betalen. Bij nader onderzoek bleek dat de man nog meerdere bekeuringen had openstaan. Na betaling van een totaalbedrag van ruim 740 kon de man zijn weg vervolgen.

Middenmeer, 8 april

Toen de videosurveillanten rond 17:45 uur over de Nieuwlanderweg reden, werden zij van rechts ingehaald door een 25-jarige Poolse bestuurster. Het rijgedrag van de vrouw viel tevens op, omdat zij continu te snel reed: ze reed gemiddeld 121 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 80 km/uur. De videosurveillanten zetten de vrouw aan de kant en ook zij moest na overleg met justitie direct haar boete betalen, voordat zij haar weg kon vervolgen.

Videosurveillanten zijn politiemensen met een speciale rijopleiding, die met een onopvallende politieauto het onveilige rijgedrag van bestuurders vastleggen. Weggebruikers die door hun rijgedrag negatief opvallen, worden door de videosurveillanten staandegehouden en zij kunnen de beelden van hun eigen rijgedrag terugzien. De videosurveillanten geven daarbij uitleg over de reden waarom de weggebruiker aan de kant is gezet. De onopvallende videosurveillanceauto is uitgerust met geijkte meet- en opnameapparatuur.