Politie Hollands Midden

Gouda - Verdachte Gouda blijft in voorlopige hechtenis

Openbaar ministerie Gouda, 09-04-2010 o De 27-jarige man uit Gilze-Rijen die is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 30-jarige man uit Gouda blijft voorlopig nog vastzitten.

De raadkamer van de Haagse rechtbank besloot gisteren de voorlopige hechtenis van de verdachte met 90 dagen te verlengen.

Op zaterdagochtend 27 maart troffen brandweermannen tijdens het blussen van een brand in een woning aan de Bernadottelaan in Gouda het lichaam aan van een 30-jarige man uit Gouda. De man was door een misdrijf om het leven gekomen. Direct na de vondst startte de politie onder leiding van het Openbaar Ministerie een Team Grootschalige Opsporing, een TGO. In totaal doen 25 rechercheurs onderzoek naar de zaak.

De 27-jarige verdachte uit Gilze-Rijen was op het moment van de brand in het pand aanwezig. Hij werd met ademhalingsmoeilijkheden in het ziekenhuis opgenomen maar kon na een korte behandeling het ziekenhuis verlaten. De recherche is nog altijd druk bezig met het onderzoek. Er is nog niets bekend over een mogelijk motief van de verdachte.

--- Dit is een bericht van het Openbaar Ministerie Parket Den Haag ---