Pijnacker-Nootdorp


datum 25 maart 2010

Gemeentelijke onderscheiding

Burgemeester drs. F.H. Buddenberg reikt op donderdag 1 april een Penning van Verdienste van de gemeente Pijnacker-Nootdorp uit aan de heer B.G.M. van Hagen. De uitreiking vindt plaats om circa 14.30 uur in de kantine van het gemeentekantoor, Oranjeplein 1, Pijnacker.

Ben van Hagen werkt op 1 april 45 jaar bij eerst de gemeente Nootdorp en later de gemeente Pijnacker- Nootdorp. Hij heeft zich in die 45 jaar bovenmatig verdienstelijk gemaakt voor de ontwikkeling van de gemeente en is ook als vrijwilliger actief in de gemeenschap van Pijnacker-Nootdorp.

Zo heeft hij in de jaren 90 een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Nootdorp. Hij was dé drijvende kracht binnen het Projectbureau Integrale Ontwikkeling Nootdorp (PION) waar de visie werd neergelegd voor de ontwikkeling die Nootdorp door zou gaan maken. Voor de ontwikkeling van de VINEX-locatie Ypenburg (tot 2002 voor een groot deel Nootdorps grondgebied) werd een gemeenschappelijke regeling in het leven geroepen: Het Samenwerkingsverband Ypenburg, waarin de heer Van Hagen ook weer zeer belangrijk bleek.

Zonder meer kan gesteld worden dat de verdiensten in de hoofdfunctie van de heer Van Hagen met kop en schouders uitstijgen boven wat normaal gesproken van iemand in een dergelijke functie verwacht mag worden. Door de bijzondere wijze waarop de heer Van Hagen ambtelijk zijn bijdrage heeft geleverd zijn de ontwikkeling van Ypenburg en de totstandkoming van winkelcentrum `Parade' in Nootdorp geworden tot wat ze zijn en herkenbaar voor de hele gemeenschap. Hij ging hierbij altijd stimulerend en probleemoplossend te werk en was een verbindende schakel tussen gemeentelijke besturen en ambtelijke organisaties enerzijds en marktpartijen anderzijds. Hij dacht hierbij altijd vanuit beider belang en wist zo alle partijen te bewegen het groter geheel niet uit het oog te verliezen. Bovenmatig is ook de privé-tijd die de heer Van Hagen zonder problemen stopte in de voorbereiding van stuurgroepen etc. Het is voor hem heel vanzelfsprekend om 24 uur per dag beschikbaar te zijn en in dienst te staan van het bestuur/de gemeente.

Naast de vele uren die Ben van Hagen besteedt aan zijn werk, verricht hij ook vrijwilligerswerk. Zo is hij penningmeester bij de Stichting Kringloopwinkel (De Wisselbeker) en secretaris bij Stichting Vrienden van de Windlust in Nootdorp.

Met bovenstaande activiteiten heeft de heer Van Hagen laten zien zeer betrokken te zijn bij onze gemeenschap en de ontwikkeling daarvan. Zijn tomeloze, functieoverstijgende inzet voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp is bijzonder te noemen. Mede dankzij de persoon Ben van Hagen, zijn inbreng en zijn houding is winkelcentrum Parade totstand gekomen en kunnen al onze inwoners genieten van de vele winkels die er inmiddels in Nootdorp zijn.

Sinds 1 januari 2010 is het Samenwerkingsverband Ypenburg opgeheven en zullen de werkzaamheden die de heer Van Hagen verricht(te) voor (de ontwikkeling van) Ypenburg langzaam afnemen.