Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 april 2010 Met 1,69 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 44-jarige automobilist uit Enschede raakte vrijdag 9 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 9 april omstreeks 02.15 uur controleerden surveillerende agenten, op de Dolhiaweg in Enschede, een bestuurder van een auto. De automobilist viel in verband met zijn rijgedrag op. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 44-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,69 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2010031179)

Auto gestolen, politie zoekt getuigen

Hengelo

Vrijdagmorgen 9 april omstreeks 07.00 uur deed een 26-jarige eigenaar van een auto een vervelende ontdekking. Zijn auto, een grijze Volkswagen Touran met het kenteken 22-NV-TS bleek te zijn gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Steenbokstraat. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal of weten waar de auto nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010031198)

Man gewond na val scootmobiel
Enschede
Een 70-jarige scootmobiel bestuurder uit Enschede raakte donderdagavond 8 april gewond na een val met zijn scootmobiel op de Usselerweg in Enschede. De man reed omstreeks 19.30 uur op de Usselerweg en wilde een inrit op rijden. Vermoedelijk kwam een wiel in de goot terecht en kwam de man ten val. Hij raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010031122)

Dronken automobilist zonder geldig rijbewijs aangehouden

Goor

Een 59-jarige automobilist uit Goor werd vrijdag 9 april aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Vrijdagmorgen 9 april omstreeks 02.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Iependijk in Goor, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 59-jarige man uit Goor, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,20 promille uit. De automobilist was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het rijden zonder geldig rijbewijs. (2010031170)

Alcomobilist aangehouden, rijbewijs ingevorderd

Oldenzaal

Een 36-jarige automobilist uit Oldenzaal raakte donderdag 8 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdagavond 8 april omstreeks 21.45 uur controleerden surveillerende agenten, op de Gammelkerstraat in Oldenzaal, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 36-jarige man uit Oldenzaal, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Een ademanalyse was niet mogelijk, ondanks de medewerking van betrokkene, waarna een bloedproef werd afgenomen door een GGD-arts. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2010031153)

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval Rijssen
Een 26-jarige automobilist uit Rijssen raakte donderdag 8 april gewond bij een eenzijdig ongeval in Rijssen.

Donderdagmiddag 8 april omstreeks 12.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Brekeldlaan in Rijssen. Een 26-jarige automobilist uit Rijssen reed met zijn auto over de Brekeldlaan in Rijssen. Om onduidelijke reden verloor de automobilist de macht over het stuur, de auto raakte een betonnen paal, twee boompjes en kwam in de berm tot stilstand. De 26-jarige raakte bij de aanrijding gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Proces-verbaal van de aanrijding wordt opgemaakt. (2010031010)

Twee jongens naar Halt
Enschede
Twee Enschedese jongens van 12- en 13 jaar hebben een haltstraf opgelegd gekregen omdat zij verantwoordelijk zijn voor een brommerbrand.

Donderdagavond 8 april omstreeks 21.30 uur heeft de brandweer een brommer geblust die brandend werd aangetroffen op het Stationsplein. De twee verdachten, 12 en 13 jarige jongens uit Enschede, werden door de medewerkers van Stadstoezicht aangehouden en overgedragen aan de politie. Aan het politiebureau verklaarden de jongens dat ze de brommer wilden starten en dat toen de brand was ontstaan. Na verhoor mochten de jongens weer met hun ouders mee en zullen zij een halttraject ingaan.

(2010031143)

Huisverbod uitgereikt
Almelo
Een 35-jarige man uit Almelo heeft donderdag 8 april een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn moeder. (2010031125)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl




Politie Twente