Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 09-04-2010

Politie arresteert inzittenden na aantreffen drugs en koper

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen rond 9.30 uur in de
Buijenstraat drie inzittenden van een auto, twe mannen van 23 en 25 jaar en een vrouw van 23 jaar, allen afkomstig uit Sint Willebrord aangehouden. Ze worden verdacht van heling en het overtreden van de Opiumwet.

Surveillerende agenten controleerden vanmorgen een personenauto met daarin de drie inzittenden. De bestuurder kon zich niet legitimeren en was niet in het bezit van een rijbewijs. In de kofferbak van de auto troffen de agenten een koperen beeld met sokkel aan en in het voertuig 8 gripzakjes met verschillende stoffen, een flesje met vermoedelijk ghb en pillen aan. Alle goederen zijn in beslag genomen.

Echtgenoot bedreigt partner

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft vanmorgen in een woning in Bergen op Zoom een 45-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 51-jarige vrouw te hebben bedreigd. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg vanmorgen in de woning een woordenwisseling. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn vrouw met handgebaren en woorden bedreigde. De politie werd
geïnformeerd die poolshoogte nam en de man aantrof.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen op de Burgemeester
Freijterslaan een 42-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens een routinecontrole bleek dat de man onder invloed verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 485 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod mocht hij na verhoor vertrekken. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie neemt 19 vuurwapens in bewaring

BERGEN OP ZOOM - Agenten van het politieteam Mark en Dintel hebben bij controles van verlofhouders voor de Wet Wapens en Munitie de afgelopen twee weken in totaal 19 vuurwapens in bewaring genomen. De politie heeft de controlerende taak heeft, stelt een onderzoek in naar de verleende vergunningen en voorwaarden. Aanleiding daartoe is dat sommigen zich niet aan de gestelde voorwaarden heeft gehouden.

De in bewaring genomen vuurwapens zijn legaal en staan vermeld op de verloven, echter de verlofhouders nemen het niet zo nou met de wettelijke verplichting tot het opbergen cq en bewaren zoals deze in 2005 wettelijk is vastgesteld. De wapens dienen deugdelijk te zijn opgeslagen. Hierbij wordt uitsluitend aangemerkt een speciaal voor de opslag van wapens vervaardigde wapenkast/wapenkluis of een andere kluis die qua uitvoering en inbraakwerendheid daarmee kan worden vergeleken. Tevens dient een kluis verankerd te zijn in de muur of vloer of de kluis moet een dusdanig gewicht hebben dat het is
uitgesloten dat deze bij een inbraak kan worden meegenomen.

Het merendeel van de verlofhouders houdt zich aan de gestelde regels. Enkelen niet. Agenten troffen vuurwapens aan achter onder andere de voordeur, in de voorraad- en kledingkast en in bureauladen aan..

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 09-04-2010 15:42 | © Regio Midden en West Brabant |