Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 09-04-2010

Politie onderzoekt overval op winkel

ZUNDERT: De politie kreeg vrijdag om 08.55 uur melding van een overval op een winkel aan de Achtmaalseweg. Toen de medewerkers van de winkel die ochtend het pand binnen gingen liepen twee mannen met hem mee naar binnen. De twee waren in het zwart gekleed en hadden een bivakmuts op het hoofd. Ze dwongen de medewerkers onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp de kluis te openen en sloegen een van de medewerkers op het hoofd, toen deze volgens hen niet genoeg meewerkte. De man hield hieraan kleine verwondingen op zijn hoofd over.
De daders gingen er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor in een zwarte Audi A6 met kenteken 03-XP-GK. In de omgeving van de winkel werd een gestolen bestelbusje aangetroffen waarmee de overvallers waarschijnlijk naar het pand gekomen waren. De auto bleek vanochtend te zijn gestolen in het Belgische Wuustwezel.

De politie verstuurde een SMS-Alert met hierin het summiere
signalement van de daders en de beschrijving van de vluchtauto. Hierin stond het kenteken 08-XP-GK in. Later bleek uit verklaringen dat dit
03-XP-GK zou moeten zijn. In de sms worden getuigen opgeroepen hun tips aan de politie door te geven, maar bij aantreffen van de auto geen actie te ondernemen.

De politie heeft bij de winkel een sporenonderzoek ingesteld en van de gedupeerden is een uitgebreide verklaring opgenomen. De slachtoffer zullen in contact worden gebracht met slachtofferzorg. Ook is er een buurtonderzoek ingesteld in de omgeving van de Achtmaalseweg.

De politie roept getuigen die iets hebben gezien wat verband kan houden met de overval en zich nog niet hebben gemeld, zich alsnog te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Een aanhouding en vijf bekeuringen tijdens stapavond

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag is een aanhouding verricht in de binnenstad. Een 43-jarige man werd aangehouden omdat hij nog een onherroepelijk vonnis van 21 dagen had openstaan. Hij is ingesloten op het politiebureau.
Verder zijn er vijf bekeuringen uitgedeeld, waarvan twee voor
baldadigheid, twee voor verkeerd parkeren en een voor het rijden met een lekke uitlaat.
Gedurende de openingstijden van de horeca controleerde de politie meerdere malen in het Valkenberg Park en besteedde hierbij met name aandacht aan wandelaars die over de onverlichte paden liepen.

Jongen aangehouden voor aanranding en mishandeling vrouw

BREDA: De politie hield donderdag een 17-jarige Bredanaar aan voor aanranding en mishandeling van een 30-jarige Bredase in de
Leeghwaterstraat. De vrouw alarmeerde donderdag om 13.15 uur de politie. Ze verklaarde dat ze haar kinderen naar school had gebracht, toen ze door een jongeman in haar billen werd geknepen. De jongen ging er vandoor en de vrouw rende achter hem aan. Na een korte
achtervolging ontstond er een confrontatie tussen de twee. Hierbij zou de jongen de vrouw meerdere malen hebben geslagen. De vrouw begon te gillen en familie van de jongen wist de vrouw te ontzetten. De politie kon de jongen vervolgens in zijn woning aanhouden. Hij is op het politiebureau in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Bestuurder onder invloed van drugs blijkt eigenaar hennepkwekerij

SPRUNDEL: De politie kreeg donderdag rond 11.15 uur melding dat er een man naast zijn auto zat in de Turfstraat. Omstanders hadden de hulpdiensten gealarmeerd. Ambulancepersoneel constateerde dat de man onder invloed van drugs was. De man werd aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek in bezit van amfetamine. De 24-jarige man uit Zevenbergen verklaarde dat hij niet in bezit was van een rijbewijs. Van de man is bloed afgenomen voor het doen van een bloedproef. De wijkagent ging bij de woning van de verdachte kijken en ging daar met toestemming van de ouders van de verdachte, die toevallig bij de woning waren, en de Officier met Justitie de woning binnen. Hier werden vier ruimten aangetroffen die waren ingericht als
hennepkwekerij. Er stonden geen planten meer in de ruimten, maar er was duidelijk te zien dat deze er wel hadden gestaan. Alles is in beslag genomen voor vernietiging. De verdachte is in verzekering gesteld in verband met de kwekerijen en ook hiervoor verhoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: De politie hield vrijdag tegen 04.00 uur een 30-jarige
automobilist aan op de Backer en Ruebweg. De man werd staande gehouden omdat hij erg hard reed en bleek ook teveel te hebben gedronken. Hij is aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. Hier werd hem een ademanalyse afgenomen. Na verhoor is de verdachte met een
rijverbod van 12 uur in vrijheid gesteld. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging

ZUNDERT: De politie hield donderdagavond een 46-jarige man uit Wernhout aan. De man wordt ervan verdacht aan het Oranjeplein een auto te hebben vernield en benzine door een brievenbus te hebben gegoten. De bewoners van het pand en eigenaren van de auto, de 43-jarige ex van de verdachte en haar 48-jarige vriend, alarmeerden donderdagochtend de politie. Deze nam aangifte op. De gedupeerde verklaarde al langere tijd te worden bedreigd door de ex van zijn vriendin.
De politie hield de verdachte aan en stelde hem in verzekering. Tijdens verhoor ontkende hij iets met de bedreigingen van doen te hebben.

Man aangehouden voor uitdelen kopstoot aan ex

BREDA: De politie hield vrijdagochtend een 20-jarige Bredanaar aan voor mishandeling van zijn ex-vriendin op 21 februari. De 19-jarige Bredase deed aangifte bij de politie, nadat ze in de nacht van 21 februari een kopstoot van de man zou hebben gehad in een
horecagelegenheid aan de Visserstraat. Ze stelde zich onder
doktersbehandeling en bleek een gekneusde neus te hebben opgelopen. De vrouw zou al vaker door de man zijn mishandeld. De man gaf tijdens verhoor toe de vrouw te hebben mishandeld. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huisbaas treft hennepstekkerij aan

BAARLE-NASSAU: Donderdag meldde zich de eigenaar van een pand in de Nieuwstraat bij de politie. De man verhuurde het pand, maar had al enkele maanden geen huur ontvangen. Omdat hij niets van de huurder vernam ging hij een kijkje nemen. Op de zolderverdieping trof hij vervolgens een hennepkwekerij aan en hij alarmeerde de politie. Deze trof de 76 moederplanten en 77 hennepstekken aan. De stekkerij werd geruimd en alle goederen zijn ter vernietiging in beslag genomen. Er was geen sprake van diefstal van stroom. De huurder van het pand zal op een later tijdstip worden aangehouden voor het afleggen van een verklaring.

Politie, gemeente & woningstichting slaan handen ineens tegen inbraken

ETTEN-LEUR: De politie van het team Etten-Leur en omstreken heeft samen met de gemeente en woonstichting Etten-Leur de handen ineen geslagen tegen het stijgende aantal woninginbraken. In de maanden januari en februari van dit jaar werd 88 keer ingebroken in het teamgebied van het politieteam Etten-Leur e.o. In 2009 werd er in dezelfde maanden 48 keer ingebroken.

Met behulp van preventieacties gingen de partners donderdag voor de tweede keer op pad in het kader van inbraakpreventie. Bewoners die op het moment van de actie niet thuis waren hebben een preventiekaartje in de bus gekregen. De politie bood bewoners preventiemappen aan met hierin handige inbraakpreventietips. De gemeente bied bewoners advies als het gaat om het Politie Keurmerk Veilig Wonen op het gebied van hang- en sluitwerk. De Woningstichting biedt huurder op verzoek en tegen een huurverhoging een pakket nieuw hang- en sluitwerk aan.

Aangesproken bewoners reageerden erg positief op de aanwezigheid van de drie organisaties en de inspanningen.

Vermiste jongen teruggevonden

BREDA: De 15-jarige Stephen Shadaka Spek, die sinds woensdagavond vermist werd uit Teteringen, is vrijdagmiddag in Klundert
teruggevonden. Begeleiders van de jongen, die een lichte vorm van autisme heeft, alarmeerden de politie toen de jongen niet op het afgesproken tijdstip thuis kwam.
De omschrijving van de jongen en zijn foto werden gisteren op
www.vermistekinderen.nl geplaatst. De politie verstuurde een SMS-Alert met zijn signalement, het verzoek uit te zien naar de jongen en tips te melden bij de politie. Vrijdag werd de jongen ongedeerd
aangetroffen in Klundert. De politie bracht de jongen terug naar zijn woonadres en stuurde een SMS-Alert om ontvangers van het bericht in kennis te stellen en te bedanken voor hun hulp.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 09-04-2010 16:01 | © Regio Midden en West Brabant |