Erasmus Universiteit Rotterdam

Matthijs Leendertse genomineerd voor Young Professional 2010

Matthijs Leendertse, wetenschappelijk docent mediatrends en mediabeleid aan de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen (FHKW) van de Erasmus Universiteit Rotterdam, is genomineerd voor de Young Professional of the year 2010 Verkiezing. Leendertse is voorgedragen door TNO, waar hij werkzaam is als strategisch adviseur op het gebied van media en onderwijs.

Tijdens de Young Professional of the Year 2010 Verkiezing gaat de jury op zoek naar jonge succesvolle mensen die "leiding kunnen geven, goed om kan gaan met veranderingen, mensen kunnen motiveren, en een visie hebben". Duurzaamheid is dit jaar een belangrijk criterium. "Bij de leiders van de toekomst moet sociale- en milieuwinst net zo belangrijk zijn als financiële winst", aldus de jury, bestaande uit o.a. Quinty Danko (hoofdredactrice VKBanen) en Maarten Burggraaf (president Inter Company Association ICA: het grootste netwerk van hoger opgeleide young professionals in Nederland). De organisatie van de verkiezing wil jonge ambitieuze mensen van verschillende bedrijven met elkaar in contact brengen en hen stimuleren in hun ontwikkeling. De Young Professional of the Year Award wordt dit jaar voor de derde maal uitgereikt.

Matthijs Leendertse: "Ontwikkeling en vernieuwing zijn voor mij de belangrijkste drijfveren in mijn werk. Voor mij is de wereld mijn werkomgeving, niet de beperkte omgeving van een organisatie. Daarin wil ik mensen en ideeën met elkaar verbinden, om zo tot relevante innovaties te komen op het gebied van media en onderwijs. Voor mij is het heel belangrijk dat het werk dat ik doe ook een maatschappelijk e belang dient. Bijvoorbeeld in een project met War Child waarin we media en ICT willen inzetten om kinderen in oorlogsgebieden te bereiken,of een onderzoek voor de Europese Commissie naar de toekomst van leren in het Europa van 2025. The Young Professional of the Year verkiezing zie ik als een platform om maatschappelijk verantwoord ondernemen nadrukkelijker op de kaart te zetten en om nieuwe verbindingen te kunnen leggen met de andere genomineerden."

Stem op Matthijs Leendertse!
De genomineerden voor de Verkiezing kregen de opdracht om een goede manier te vinden om zich te presenteren, zodat mensen op hen kunnen stemmen. Leendertse heeft hiervoor een site gemaakt: www.matthijsleendertse.com. Via de site kom je meer over hem te weten en kun je gelijk je stem uitbrengen. Dit kan tot 13 mei 2010. Op de website van de organisatie van de Young Professional 2010 Verkiezing kun je de andere genomineerden zien en meer te weten komen over de verkiezing.

Student Competition
Als onderdeel van het zijn `verkiezingscampagne' heeft Matthijs Leendertse een Student Competition opgericht. Als student kun je op een originele en creatieve manier delen hoe jouw generatie van aankijkt tegen werken. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een YouTube filmpje, een presentatie of een korte tekst. Als je wint zal Matthijs Leendertse je een jaar lang coachen (los van het feit of hij de Young Professional Verkiezing wint). Hij helpt je met je studie, baan of opzetten van je bedrijf, introduceert je in zijn netwerk en neemt je mee naar interessante events. Meer info vind je op: http://matthijsleendertse.com/studentcompetition/.