SPIE haalt VCA-2008/05 Petrochemie, OHSAS-18001, ISO-14001

09/04/2010 17:03

SPIE Nederland B.V.

Op 16 maart heeft SPIE Controlec Engineering uit

handen van certificeerder DNV het OHSAS-18001 en

ISO-14001-certificaat overhandigd gekregen voor het

beleid op gebied van arbeidsomstandigheden en milieu. Hiermee voldoet SCE aan de strenge eisen die deze standaarden aan het beleid van de

onderneming stellen. Beide certificaten zijn een

kroon op de inspanningen van het ingenieursbureau om

een veilige en gezonde werkplek te bieden voor haar

medewerkers en milieuverantwoord ontwerpen een

prominente plaats in te laten nemen in haar

bedrijfsvoering. Beide certificaten zijn een

aanvulling op de jarenlange certificatie op gebied van kwaliteit (ISO-9001) en veiligheid (VCA2008/05-Petrochemie).

SPIE Controlec Engineering voert als raadgevend ingenieursbureau dagelijks projecten uit waarbij kwaliteit, veiligheid en milieu van doorslaggevend belang zijn. Niet alleen bezien vanuit de integriteit van de ontworpen installaties, maar ook vanuit de potentiële risico's voor de mens tijdens de gehele levensduur van de installaties. Om de aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu een impuls te geven heeft men besloten beide certificaten te behalen.

OHSAS 18001 is een internationale standaard voor het beheersen van gezondheid en veiligheidsrisico's op de werkplek. De afkorting OHSAS staat voor 'Occupational Health and Safety Assessment Series'. Het is een handleiding voor het opzetten van een arbozorgsysteem. Met dit 'arbozorgsysteem' kun je als organisatie aantonen dat de arbeidsomstandigheden in de organisatie goed geregeld zijn, dat risico's geïnventariseerd en geëvalueerd worden en dat de medewerkers aangezet zijn gericht te leren van ervaringen om zo de omstandigheden continu te kunnen verbeteren.

ISO 14001 is een internationale standaard voor het integreren van milieumanagement binnen de bedrijfsvoering. Met dit ' milieuzorgsysteem' kun je als organisatie aantonen dat de organisatie bewust met het milieu omgaat, milieurisico's inventariseert en evalueert en continue ontwikkeling op gebied van milieumanagement nastreeft.

Beide certificaten zijn 3 jaar geldig, en worden jaarlijks geaudit.





http://www.spie-nl.com