Watersportverbond - KNWV

Wind spelbreker in strijd tickets Jeugd O.S.

vrijdag 9 april 2010

Voorlopig lijkt de wind in Italie en Frankrijk een spelbreker in de strijd om de Jeugd Olympische tickets.

Byte CII WK
In Cannes bleek de wind zelfs zodanige spelbreker dat ondanks de verwoedde pogingen er geen wedstrijd gefinisht kon worden op
donderdag. De vrijdag werd zelfs nog eentoniger door een enkele poging de Middelandse Zee op te gaan, maar verder zelfs geen enkele start. De tussenstand blijft daardoor helaas nog ongewijzigd. Daphne van der Vaart bezet de 4e plaats bij de meisjes, Dewi Couvert op de 18e plek. Jelmer van Beek moet nagelbijtend wachten om zijn 35e positie te kunnen verbeteren.

IMGP2977
Word Qualifier BIC Techno
Civitavecchia staat garant voor iets meer wind dan Cannes. Steeds lijkt er een mooie zeewind op te steken waarop de Nederlandse jongens goed kunnen planeren. Wolken verpesten alleen steeds de sfeer in het Nederlandse kamp, uiteindelijk moeten ze het doen met lichte
omstandigheden.
De gretigheid straalt er nog steeds wel van af bij Kiran, Jort, Mathhijs en Joris. De starts zijn scherp en er wordt regelmatig in de kopgroep meegedraait. Jort Min begint op stoom te komen en stijgt langzaam naar de top van het klassement. Kiran Badloe is op sommige momenten soms net te scherp en ging vandaag te vroeg over de startlijn (OCS), bovendien is het moeilijk om met het lange lichaam de kleinere concurrenten voor te blijven. Kiran bezet voorlopig de 14e plek, Jort volgt op 22, Joris 37 en Matthijs 42.

Op beide locaties wordt in ieder geval uitgekeken naar een stabiele bries. Hopelijk dat er dit weekend betere omstandigheden te verwachten zijn, zodat we maandag weten wie de laatste tickets voor de Jeugd Olympische Spelen hebben binnengehaald.