Gemeente Alkmaar

Gemeenteraad luidt bel van Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 9 april luidt de gemeenteraad van Alkmaar om 10.00 u. de bel van de kaasmarkt. Voorafgaand aan de kaasmarkt worden de gemeenteraadsleden ontvangen en toegesproken door de wethouder 'kaas', Rian van Dam.

De onlangs geĂŻnstalleerde gemeenteraad is door het college van burgemeester en wethouders uitgenodigd voor een bezoek aan de kaasmarkt. Als 'ambassadeurs van Alkmaar' maken de gemeenteraadsleden zo kennis met het unieke promotiemiddel dat de kaasmarkt is voor Alkmaar. De kaasmarkt wordt dan ook vaak gebruikt voor het ontvangen van relaties door de gemeente.

Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt wethouder Rian van Dam, verantwoordelijk voor onder meer havens en markten, de leden van de gemeenteraad in de Polderkamer van het stadhuis. Bij die gelegenheid worden ook twee gemeenteraadsleden uitgeloot, die namens de gemeenteraad de bel zullen luiden. Na het belluiden krijgen de raadsleden een rondleiding aangeboden over de kaasmarkt met aansluitend een rondvaart door de Alkmaarse grachten.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld is Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt kent een traditie, die teruggaat tot de 15e eeuw. Het befaamde kaasdragersgilde stamt uit 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 2 april tot en met 3 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Programma voor de pers:
9.15 - 9.45 uur ontvangst gemeenteraadsleden in de Polderkamer van het stadhuis
10.00 uur gemeenteraadsleden luiden de bel met aansluitend een rondleiding
11.00 uur rondvaart door Alkmaarse grachten