Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie

Beste werkgevers 2010

09 april 2010

Microsoft, &samhoud en Procore vallen in de prijzen

Microsoft, &samhoud en Procore zijn uitgeroepen tot Beste Werkgevers van Nederland 2010. Microsoft scoorde in de groep van grote en multinationale ondernemingen het beste in het jaarlijks onderzoek van Great Place to Work Institute Nederland.

Adviesbureau &samhoud werd eerste in de categorie middelgrote ondernemingen en adviesbureau Procore scoorde het hoogst in de groep kleine en jonge ondernemingen.

Runners up
In de categorie grote en multinationale ondernemingen eindigde SAS, specialist op het gebied van business analytics en dienstverlening, op de tweede plaats. Biotechnologiebedrijf Biogen Idec International werd derde. Bij de middelgrote ondernemingen behaalde managementontwikkelaar ORMIT de tweede plaats, gevolgd door adviesbureau House of Performance. In de groep nieuwe en jonge ondernemingen, die dit jaar voor het eerst meedeed, werden Vebego Management Consultancy en integratiespecialist motion10 respectievelijk tweede en derde.

Manifest Goed Werkgeverschap
Great Place to Work Nederland reikte de Awards voor Beste Werkgevers gisteravond uit tijdens een feestelijk event in Amsterdam. Daar werd ook het Manifest Goed Werkgeverschap gepresenteerd, dat organisaties oproept om te investeren in vertrouwensvolle relaties met medewerkers en concrete aanbevelingen doet om daar aan te werken. Het manifest is opgesteld door Beste Werkgevers, het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) en de sociale partners CNV, VNO-NCW Jong Management en AWVN. Het kwam mede tot stand op basis van uitgebreid onderzoek naar werknemersvertrouwen. Volgens Great Place To Work moet goed werkgeverschap de komende jaren centraal staan op de agenda van werkgevers en vakbonden. "De pijlers daarvoor, vertrouwen, trots en plezier, zijn in organisaties van cruciaal belang voor het leveren van topprestaties."

Great Place To Work Institute
Elk jaar stelt Great Place To Work Institute in 40 landen lijsten samen van Beste Werkgevers. Dat gebeurt aan de hand van de Trust Index en de Culture Audit. De Trust Index© is het wereldwijde perceptieonderzoek onder medewerkers naar vertrouwen, trots en plezier in organisaties. De Culture Audit© is een evaluatie van het beleid op het gebied van goed werkgeverschap.
Great Place to Work Institute ondersteunt organisaties bij hun ontwikkeling van goed werkgeverschap met als doel vitale mensen, gezonde organisaties en een betere samenleving. Het instituut, een initiatief vanuit de VS dat inmiddels actief is in 40 landen en in Europa in 2002 werd geïnitieerd door de Europese Commissie, maakt daarbij gebruik van een wereldwijd netwerk van kennisinstituten en meer dan twintig jaar empirisch onderzoek.