Ingezonden persbericht

Mattel: Spelregels Scrabble blijven ongewijzigd
Speelgoedfabrikant introduceert in najaar 2010 tweede versie
van het spel met ander reglement

AMSTELVEEN, 9 april 2010 - De spelregels van bordspel Scrabble worden niet aangepast. Wel lanceert speelgoedfabrikant Mattel in het najaar in Duitsland en Groot-Brittannië een nieuwe versie van het spel, Scrabble Trickster. Dit spel zal naast het klassieke Scrabblespel worden verkocht. Dit verklaart speelgoedfabrikant Mattel na commotie onder scrabblelaars dat binnenkort ook namen van artiesten, plaatsnamen en merknamen gelegd zouden mogen worden bij Scrabble.

Volgens spelfabrikant Mattel is er geen reden tot commotie. De spelregels van Scrabble zijn al sinds de uitvinding van het spel in 1938 ongewijzigd en zullen dat ook blijven. Wel wordt er in het najaar in Duitsland en Groot-Brittannië een nieuw spel geïntroduceerd: Scrabble Trickster. Dit spel krijgt een ruimer reglement.

Scrabble Trickster
Volgens Mattel is het nieuwe bordspel van grote toegevoegde waarde op het populaire aanbod aan Scrabblespellen, omdat het geheel eigen spelregels krijgt. Zo mogen spelers in sommige gevallen letters doorgeven aan tegenspelers, woorden achterstevoren spellen of eigennamen leggen. Spelers van Scrabble Trickster moeten dus breken met het traditionele reglement, waardoor het spel een verrassend en eigenzinnig karakter krijgt.

Lancering in Nederland nog niet bekend
Scrabble Trickster wordt later dit jaar in Duitsland en Groot-Brittannië geïntroduceerd. Of het spel ook in Nederland in de schappen komt is op dit moment onbekend.

Over Mattel en Scrabble
Mattel, Inc. is wereldleider op het gebied van ontwerp, productie en marketing van speelgoed en familieproducten. Tot zijn productportfolio behoren bestsellers zoals Barbie®, Hot Wheels®, Matchbox®, American Girl®, Radica® en Tyco R/C®, alsook alle Fisher-Price® merken, waaronder Little People® en Power Wheels® en tot slot een brede waaier aan speelgoedlijnen geïnspireerd door film en tv.programma's. In 2009 werd Mattel uitgeroepen tot een van 's werelds 100 'meest verantwoordelijke bedrijven', alsook tot een van 's werelds 'meest ethische bedrijven' en door Fortune Magazine als een van de '100 beste bedrijven om voor de werken'. Mattel stelt wereldwijd ongeveer 30 000 mensen te werk in meer dan 150 landen. Het hoofdkwartier bevindt zich in El Segundo, in het Amerikaanse Californië. Mattel streeft ernaar om wereldwijd het nummer één speelgoedmerk te zijn en ook te blijven.

Noot aan de redactie (