Ingezonden persbericht

Nieuwe uitdagingen voor guilds onderdeel van de eerste stage van Runes of Magic Chapter III - The Elder Kingdoms
Eerste stage van Chapter III release bevat drie nieuwe mini-games, nieuwe guild quests en versterkingen voor guild kastelen -

Berlijn, 9 april 2010: Voor het derde hoofdstuk van Runes of Magic heeft uitgever Frogster verschillende uitdagingen voor spelerguilds gepland naast verdere grote content uitbreidingen. Drie nieuwe mini games in de guild trainingskampen, nieuwe guild quests en stenen muren voor guild kastelen staan klaar voor de release in stages van "Chapter III - The Elder Kingdoms". De nieuwe guild mogelijkheden zullen live gaan met de volgende patch in april, inclusief het nieuwe in-game monster ruilkaarten systeem. Meer content van de eerste release stage van Chapter III, zoals de eerste regio van nieuwe continent "Zandorya", de "Thunderhoof Hills" en het koninkrijk "Dalanis" met zijn indrukwekkende nieuwe steden en vele nieuwe quests volgt snel.

Drie nieuwe mini-games voor guilds zijn toegankelijk in de eerste stage van het uitrollen van Chapter III door middel van een nieuwe upgrade van de guild trainingskampen in de guildkastelen. Spelers kunnen de nieuwe mini game "Trial of the Spirit Warrior" doen door met de Special Training Manager NPC te praten. In dit kamp hebben ze 15 minuten om zoveel mogelijk monsters te verslaan. Iedereen die het voor elkaar krijgt om twee golven van monsteraanvallen te overleven neemt het op tegen verschillende sterke eindbazen. Als de mini game begint kunnen spelers kiezen uit een van de drie houdingen met elk verschillende speciale vaardigheden. Een zwaard verbetert fysieke aanvallen, een schild versterkt de fysieke en magische weerstand en een staf heeft magische aanvallen. Als beloning voor het succesvol voltooien van de "Trial of the Spirit Warrior" krijgen spelers eerpunten die ingeruild kunnen worden voor waardevolle harnassen bij een speciale NPCs in de vesting.

De mini-game "Needle Drill" stuurt spelers naar een vierkante baan met 25 velden. Volledig willekeurig schieten er stalen stekels uit de grond, die onverbiddelijk gezondheid van de spelers weghalen. Hoe meer stekels de speler weet te vermijden, des te meer eerpunten krijgt de speler. Na het succesvol afronden van de derde stage van dit trainingskamp verschijnen er nog wat bonustekens op de grond die oplettende spelers op kunnen pakken. Het teken "Drill Reward" geeft meer eerpunten. De "Divine Protection Reward" geeft spelers een schild tegen de stekels, de "Healing Reward" krijgen spelers gezondheidspunten terug en de "Godspeed Reward" geeft ze een snelheidsbonus.

In de derde nieuwe mini-game "Call of the Horns" gaan spelers een gevecht aan tussen twee NPC facties, de gekoesterde "Whitefurs" en de kwaadaardige maar sterkere "Blackhorns". Na het kiezen van een kant ontstaat er een enorm gevecht waarin het doel is om vlag van de vijand binnen 10 minute te vernietigen.

Naast de drie nieuwe mini games voegt Runewaker zes nieuwe guild quests toe tijdens de eerste stage van Runes of Magic Chapter III - The Elder Kingdoms. Net zoals de eerdere zes guild quests ontvangen spelers de zes nieuwe missies via het "Guild Quest Bulletin Board" in hun guild kasteel. Ze kunnen kiezen om de quests alleen te gaan doen of in een groep, maar iedereen kan maar een keer per dag een guild quest voltooien. Robijnen, kristallen en speciale Guild Quest Packages belonen succesvolle spelers.

Daarnaast, met de release van de eerste patch van Runes of Magic Chapter III - The Elder Kingdoms, komt er een nieuwe upgrade voor de guildkastelen. Guilds kunnen de houten omheining van hun vesting vervangen door stenen muren, die er niet alleen steviger uit zien, maar in de loop van Chapter III eigenschappen gaan krijgen die beter bescherming en stabiliteit bieden tijdens de guild oorlogen tussen de guildkastelen.