ChristenUnie




Symposium `Yes we can!' - over politiek en populisme

maandag 01 maart 2010 08:10 De Evangelische Hogeschool in Amersfoort en het Wetenschappelijk Instituut (WI) van de ChristenUnie organiseren het symposium `Yes we can!'. Tijdens de bijeenkomst zullen Koert van Bekkum, Gert Schutte en Peter Frans Koops vanuit christelijk perspectief spreken over politiek en populisme. Dagvoorzitter is WI-directeur Gert-Jan Segers, en het symposium vindt plaats in de Lichtkring te Amersfoort op vrijdag 9 april.

"Het populisme heeft de laatste tijd een grote vlucht genomen met alle gevolgen van dien. Gevestigde politieke partijen lijken daarmee niet altijd adequaat om te gaan en ook onder christenen ontstaat verwarring," licht Els van Dijk, directeur van de EH, toe. "Een groot aantal van hen vraagt zich af wat populisten bezielt terwijl anderen ermee sympathiseren, christelijke strijdlust onder woorden brengen en bijvoorbeeld willen afrekenen met de islam. Wij denken dat het hoog tijd is voor een debat."

"De grote uitdaging in de politiek is om je boodschap dicht bij mensen te brengen zonder de waarheid geweld aan te doen," vindt WI directeur en symposiumvoorzitter Gert-Jan Segers. "Het is maar de vraag of christelijke politici daar altijd in slagen. We moeten kritisch naar onszelf durven kijken. Tegelijkertijd mag je je afvragen of populisten echte problemen benoemen en met degelijke oplossingen komen. Dat zijn spannende vragen."

De EH organiseert een aantal keer per jaar symposia gekoppeld aan een actueel maatschappelijk thema. Op deze manier biedt zij de diverse thema's die in het onderwijsprogramma verwerkt zijn, aan een bredere doelgroep aan. Ook het WI van de ChristenUnie organiseert regelmatig symposia, congressen en tafelgesprekken over actuele politieke thema's.