Ingezonden persbericht---PERSBERICHT

Hoenderloo, 1 april 2010

Jubileumsafari op De Hoge Veluwe

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert het Park op vrijdag 9 april een Jubileumsafari. Tijdens deze unieke safari komt de bijzondere geschiedenis van Landgoed Hoenderloo en Jachthuis Sint Hubertus aan bod. Boswachter Henk Ruseler begeleidt de vier uur durende wandeling vol natuur, historie en architectuur.

Ontdek en bewonder
De safari begint bij Ingang Hoenderloo. Vanaf daar gaat de tocht per fiets naar Jachthuis Sint Hubertus voor een rondleiding. Dit huis was het buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller en heeft een unieke geschiedenis. Het is ontworpen door de befaamde architect H.P. Berlage. De safari onder leiding van Henk Ruseler gaat verder met een wandeling door Landgoed Hoenderloo. Dit landgoed heeft, evenals Jachthuis Sint Hubertus, een bijzondere geschiedenis. Zo is dit landgoed het eerste grondbezit dat Anton Kröller kocht voor de jacht. Daarmee maakte hij een allereerste begin met het stichten van het Park zoals wij dat nu kennen. Bovendien is dit bos één van de eerste ontginningsbossen op de Veluwe. De tocht zal vergezeld gaan van verschillende lekkere hapjes en drankjes die de Boswachter verzorgt.

Praktische informatie
De Jubileumsafari begint vrijdag 9 april om 13.30 bij Ingang Hoenderloo en zal rond 17.30 eindigen. De kosten zijn E50 per persoon (inclusief de entree tot het Park, het parkeren van de auto en een hapje en een drankje). Reserveren voor deze safari is noodzakelijk. Dit kan via reserveringen@hogeveluwe.nl of 0900 - 464 38 35.