TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 06-04-2010

Televisie
FLIKKEN MAASTRICHT
Uitzending vrijdag 9 april
Nederland 1 - 20.30 uur

BAANTJER REUNIE BIJ FLIKKEN MAASTRICHT

Vrijdag 9 april een bijzondere aflevering van FLIKKEN MAASTRICHT. Piet Römer speelt een gastrol in de dramaserie en komt oog in oog te staan met zijn oud-collega Victor Reinier. Van vriendschap is nu echter geen sprake want het lijkt erop dat Ome Will (Piet Römer) buiten de grenzen van de wet opereert. Martin Schwab geeft er nog een extra 'Baantjer tintje' aan aangezien hij deze aflevering van FLIKKEN MAASTRICHT regisseert.

Tijdens een rondleiding in de Maastrichtse kazematten (gangenstelsel onder het centrum van Maastricht) verdwijnt de aanstaande schoonzoon van ome Will, een bekend financieel genie die heel wat geld belegd voor de happy few in Limburg. Er wordt met man en macht gezocht, maar tot Wolfs en Eva's verbazing is de jongeman uit de kazematten verdwenen. Hoeben ziet er niet meteen een zaak in, tot blijkt dat de jongen op de dag van zijn verdwijning een afspraak met de politie had. Ome Will weet waar dat over ging: de jongen heeft hem opgelicht. Ome Will had met hem afgesproken dat hij zichzelf zou aangeven en het geld zou terugstorten, maar nu blijkt hij er dus vandoor te zijn gegaan. Als dan ook nog eens Will's veel jongere vrouw verdwijnt, lijkt het plaatje compleet: de jongen en de vrouw zijn er samen met Will's geld vandoor. Will en zijn dochter zijn ontroostbaar. Kunnen Wolfs en Eva de twee vinden?

Daan (Thomas Acda) heeft zijn eerste zaak als rechercheur; een meisje heeft aangifte gedaan van diefstal van haar dure iPhone. En een spook uit Eva's verleden duikt op als ze een klein deel van het geld dat in de plofkoffer zat, terugvindt in de keuken van de Ponti.

FLIKKEN MAASTRICHT is al een aantal weken het best bekeken programma van de vrijdagavond. De dramaserie behaalt al twee weken op rij de eerste plaats in de Kijkcijfer Top 25. Met ruim 1,6 miljoen kijkers verslaat FLIKKEN MAASTRICHT op de vrijdagavond zelfs het NOS-journaal.

Voor meer informatie: www.tros.nl/flikkenmaastricht