Ingezonden persbericht



---

Kenmerk: 7-4-2010

PERSBERICHT

PCC Oosterhout op bedevaart

Leerlingen van PCC Oosterhout gaan op vrijdag 9 april op bedevaart naar de kapel van Onze Lieve Vrouw ter Nood. Ze laten zich voor de wandeltocht sponsoren. Het geld dat ze verdienen komt ten goede aan de Mundindi School in Tanzania.

In de afgelopen weken bereidden de 225 onderbouwleerlingen zich op school goed voor op de bedevaart. Bij het vak geschiedenis kregen ze informatie over bedevaarten van de middeleeuwen tot aan de dag van vandaag. Tijdens het vak levensbeschouwelijke vorming praatten de leerlingen samen over de beleving van de bedevaart - de stilte van een tocht en het feit dat je niet kunt 'wegzappen' - maar ook over de uiterlijke kenmerken van een bedevaartganger. Pastoor Wagemaker bezocht de school om de leerlingen te vertellen over Onze Lieve Vrouw ter nood. Vrijdag 9 april a.s. ondernemen de twaalf- en dertienjarige vmbo-leerlingen in groepjes de bedevaart naar Heiloo, waar ze ondermeer de kapel bezoeken, uitleg krijgen over de betekenis van de plek, een puzzeltocht doen en water mogen putten uit de bron. Aansluitend maken ze dan de wandeling weer terug naar school.

De bedevaart is niet alleen een gelegenheid om stil te staan bij de identiteit van de school, maar ook voor de leerlingen een manier om geld in te zamelen in het kader van de jaarlijkse actiedag van de school. Het geld dat ze op deze manier verdienen, is bestemd voor de Mundindi School in Tanzania. Daar is de afstand tussen school en huis te groot om dagelijks heen en weer te reizen, dus slapen de leerlingen van Mundindi in hun klaslokalen. Het geld van de leerlingen van PCC Oosterhout zal samen met de opbrengst van de actiedag op de andere PCC-vestigingen worden gebruikt om voor hun leeftijdgenootjes daar in ieder geval fatsoenlijke slaapzalen te laten bouwen.

einde persbericht

U bent hartelijk welkom op de PCC-Actiedag van PCC Oosterhout op vrijdag 9 april, als de leerlingen een 'pelgrimstocht' maken.

Het programma van die dag:

. start om respectievelijk 8.30/9.30/10.30/11.30 uur
. anderhalf uur lopen naar Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo.
. Daar een programma van een uur:
o Verzamelen in het Oesdom (gebouw)
o Consumptiebon voor drinken en iets lekkers o Bezoek aan de Genadekapel met verhaal over OLV, uitleg over de schilderingen, kaarsje aansteken o Foto-puzzeltocht op het terrein, resultaat laten controleren en stempel halen o water halen uit het putje
o verhaal door pastoor Wagemaker over de betekenis van de plek.
. Aansluitend weer anderhalf uur teruglopen naar school.
. Laatste groep arriveert terug op school omstreeks 15.30 uur.



Ingezonden persbericht