KPN NV

Persbericht

Ad Scheepbouwer's aandelenbezit in KPN stijgt

Datum

9 april 2010

Nummer

017p

Vandaag is het aandelenbezit in KPN van Ad Scheepbouwer, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van KPN, gestegen met 323.276 aandelen, doordat aandelen die hem in 2009 voorwaardelijk zijn toegekend onvoorwaardelijk zijn geworden. De heer Scheepbouwer heeft besloten om geen van deze aandelen te verkopen om, zoals te doen gebruikelijk, daarmee de bijbehorende inkomstenbelasting te betalen. De heer Scheepbouwer onderstreept hiermee zijn vertrouwen in het bedrijf.

De heer Scheepbouwer is voornemens de bijbehorende inkomstenbelasting van ongeveer 1,9 miljoen euro te voldoen door gebruik te maken van de opbrengsten (~ 0,7 miljoen euro) verkregen bij de uitoefening van 297.177 opties toegekend in 2005, waarvan de gerelateerde aandelen worden verkocht. Daarnaast zal hij gebruik maken van de opbrengsten van zijn 2007 'phantom stock' programma (~ 0,5 miljoen euro) en een privé betaling doen (~ 0,7 miljoen euro) om de resterende inkomstenbelasting te voldoen.

De andere leden van de Raad van Bestuur hebben geen aandelen die onvoorwaardelijk worden of opties die uitgeoefend kunnen worden in 2010. Het 2007 'phantom stock' programma is echter wel van toepassing.

Voor meer informatie: