FloraHolland


Horti Fair en FloraHolland Trade Fair in 2011 samen in november

Gezamenlijk persbericht International Horti Fair en FloraHolland Trade Fair Aalsmeer

FLORAHOLLAND (9 april 2010) - De Horti Fair en de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer worden met ingang van 2011 in één novemberweek gehouden. Onder de naam 'Holland HortiWeek' (werktitel) gaan beide organisaties met hun vakbeurzen samenwerken. ,,Het belang van de tuinbouw is hiermee het beste gediend'', aldus voorzitter Marius Varekamp van de Horti Fair en algemeen directeur Timo Huges van FloraHolland. De Horti Fair (die in 2010 nog wordt gehouden van 12 tot en met 15 oktober) wordt in 2011 en de jaren erna in de eerste week van november in Amsterdam RAI georganiseerd. De internationale tuinbouwvakbeurs wordt dan in dezelfde week gehouden als de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer en mogelijk andere evenementen, onder de koepel 'Holland HortiWeek'. FloraHolland en de Horti Fair hebben hiertoe kortgeleden besloten. Zij gaan de 'Holland HortiWeek' gezamenlijk organiseren en verder ontwikkelen.

De najaarseditie van de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer verhuist met ingang van 2010 naar november, omdat dit commercieel gezien beter aansluit op de belangen van de ketenpartners. Daarbij is rekening gehouden met de wensen van deelnemers en bezoekers en de beschikbare ruimtecapaciteit. Synchronisatie van beurstijdstippen heeft altijd de voorkeur gehad van beide organisaties. Dit werd ook bevestigd door onderzoek onder deelnemers, dat de Horti Fair vorig najaar heeft laten verrichten. Tot voor kort bleek synchronisatie niet mogelijk, maar door de verplaatsing van de BedrijfsautoRAI van november naar april is er ruimte ontstaan in de beursagenda van Amsterdam RAI. Hierdoor is bundeling van beide tuinbouwbeurzen in één week weer mogelijk, zoals vanaf 1999 tot en met 2009 het geval was.

Versterking organisatie in 'Holland HortiWeek'
De FloraHolland Trade Fair Aalsmeer en de International Horti Fair worden met ingang van 2011 georganiseerd onder de voorlopige noemer 'Holland HortiWeek', met mogelijk andere evenementen die de nationale en internationale positie van de tuinbouw versterken. De (internationale) beursbezoeker kan vanaf 2011 in één week beide beurzen bezoeken en daarmee een totaaloverzicht krijgen van de internationale tuinbouw en de ontwikkelingen in productie, afzet, techniek en toelevering en dienstverlening. Voor de standhouders heeft de samenwerking het voordeel van meer gericht internationaal vakbezoek naar beide beurzen. Voor de 'Holland HortiWeek' komt er één organisatie, die de beursconcepten ontwikkelt en afstemt en de acquisitie en promotie uitvoert. ,,De beurzen en andere activiteiten worden daardoor voor onze klanten en bezoekers efficiënter georganiseerd en we versterken er de positionering van Nederland tuinbouwland verder mee'', aldus Huges en Varekamp.

Bij de uitwerking van de plannen, die dit jaar tijdens de Horti Fair en de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer worden gepresenteerd, wordt rekening gehouden met de gewenste overlapping van de beursdagen. Ook opties als gecombineerd bezoek en deelname en gezamenlijke acties die de handel, communicatie en innovatie bevorderen worden verder uitgewerkt. Dit biedt ook aan andere tuinbouwgerelateerde evenementen opties om aan te sluiten. De organisatoren denken daarbij aan bijvoorbeeld Open Dagen, huisshows, seminars en workshops.

2010: Horti Fair dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 oktober in Amsterdam;
2010: FloraHolland Trade Fair Aalsmeer van woensdag 3 tot en met vrijdag 5 november;
2011 en verder 'Holland HortiWeek':
2011: Horti Fair van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 november; 2011: FloraHolland Trade Fair Aalsmeer van woensdag 2 tot en met vrijdag 4 november.