Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Harderwijk, 8 april 2010

SOMA Bedrijfsopleidingen en Verkeersveiligheid Groep Nederland gaan samenwerken

SOMA Bedrijfsopleidingen en de Verkeersveiligheid Groep Nederland gaan een samenwerking aan. De bundeling van kennis en expertise van beide organisaties zorgt voor een breder cursusaanbod en voorziet volledig in de opleidingsbehoefte in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid. SOMA Bedrijfsopleidingen en de Verkeersveiligheid Groep bieden hiermee een totaalpakket aan nascholing voor het verticaal transport en beroepsgoederenvervoer.

In het verleden was men voor deze scholing afhankelijk van verschillende partijen. SOMA Bedrijfsopleidingen en de Verkeersveiligheid Groep bieden hiervoor nu een breed totaalpakket met keuze uit onder andere cursussen op het gebied van veilig vervoer, professionele vaardigheden en kraan- en heftrucktrainingen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid alle nascholing door één partij te laten verzorgen. Bovendien gelden voor de cursussen algemene subsidiemogelijkheden. Anke van Bodegom, directeur SOMA Bedrijfsopleidingen en Eric Tolboom, directeur Verkeersveiligheid Groep, zetten vrijdag 26 maart 2010 hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Veel bedrijven komen om in de keuzemogelijkheden voor de verplichte bijscholing. 'Dat is met de nieuwe samenwerking tussen SOMA Bedrijfsopleidingen en de Verkeersveiligheid Groep verleden tijd', aldus Eric Tolboom van de Verkeersveiligheid Groep. 'Bovendien kunnen de verschillende trainingen zo op elkaar worden afgestemd dat het leerrendement voor de chauffeur en het bedrijfsresultaat voor de werkgever zo optimaal mogelijk zijn'. Als partners vullen de Verkeersveiligheid Groep en SOMA Bedrijfsopleidingen elkaar organisatorisch en administratief aan met als streven het volledig ontzorgen van de klant.

Richtlijn Vakbekwaamheid

De Richtlijn Vakbekwaamheid stelt nieuwe eisen aan de basiskwalificatie voor aankomende beroepschauffeurs en aan de nascholing van de bus- en vrachtautochauffeurs. Chauffeurs kunnen hun vakbekwaamheid alleen behouden als zij gedurende vijf jaar 35 uur nascholing volgen. Alle EU-landen zijn verplicht om de Richtlijn voor hun huidige en aankomende chauffeurs in te voeren. In Nederland is de Contactcommissie Vakbekwaamheid (CCV) als divisie van het CBR in opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat verantwoordelijk gesteld voor de invoering en naleving van de Richtlijn. Vanaf 10 september 2009 geldt de Richtlijn voor actieve beroepschauffeurs die werkzaam zijn in het beroepsgoederenvervoer.

SOMA Bedrijfsopleidingen
SOMA Bedrijfsopleidingen verzorgt infra opleidingen voor volwassenen, zoals machinegebonden opleidingen, opleidingen op het gebied van grondverzet, wegenbouw, vertikaal transport, transport en logistiek en enkele maritieme offshore opleidingen. SOMA Bedrijfsopleidingen geeft haar cursussen op het Bouw & Infra park te Harderwijk en op verschillende locaties in het land.

Verkeersveiligheid Groep Nederland
Verkeersveiligheid Groep Nederland is een kennis- en opleidingsinstituut dat met behulp van training, consulting en online trainingsapplicaties bijdraagt aan duurzame mobiliteit en een verbetering van de verkeersveiligheid. De Verkeersveiligheid Groep Nederland voert de trainingen uit op diverse trainingslocaties in Nederland en beschikt over een eigen verkeersveiligheidscentrum: het Safety Experience Center in Rosmalen


---

Noot voor redacties

Aan de redactie (