Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


Den Haag, 8 april 2010

PvdA-Kamerlid Vermeij bezoekt vindingrijke bedrijven in Rotterdam

De PvdA wil dat iedereen die kan werken daartoe de kans krijgt. In deze tijd van crisis verdienen de mensen die moeite hebben met het behouden of vinden van een baan extra aandacht. De Partij van de Arbeid heeft zich daarvoor de afgelopen periode flink ingezet en met gevolg: Nederland kent dankzij maatregelen als de deeltijd-WW de laagste werkloosheid van Europa. Tweede Kamerlid Roos Vermeij bezoekt op 12 april de deeltijd-WW'ers van Spring Architecten en op 19 april een uitzendbureau voor ouderen om te zien hoe dit streven vorm krijgt in de praktijk.

Het architectenbureau is een van de bedrijven die gebruik maken van de deeltijd-WW. De overheid gaat alleen over tot het verstrekken van deze voorziening als de ontvangende werkgever haar werknemers een opleiding aanbiedt. Bij Spring Architecten hebben ze dit op een slimme manier gestalte gegeven: elke werknemer leert de anderen bij over het eigen vakgebied. Zo vindt een verbreding en overdracht van kennis plaats en heeft het bedrijf er zelf ook baat bij. De PvdA juicht dit soort initiatieven van harte toe, maar wil graag weten hoe de werknemers het zelf ervaren.

Uitzendbureau Manpower Senior richt zich uitsluitend op ouderen en hun specifieke omstandigheden. Het uitzendbureau laat zien dat het mogelijk is zestigplussers aan het werk te houden, zonder dat hun leeftijd of eventuele fysieke omstandigheden daarbij een probleem zijn. Vermeij zal een opdrachtgever bezoeken om te spreken met ouderen die via het uitzendbureau werkzaam zijn. Op die manier hoopt zij ideeën op te doen om oudere werkzoekenden en vindingrijke bedrijven zo nodig politiek steun in de rug te kunnen bieden. De PvdA vindt het belangrijk dat politieke initiatieven hun wortels in de praktijk hebben.

Deze twee Rotterdamse bedrijven tonen immers in de praktijk aan dat het ook in barre tijden mogelijk is om mensen aan het werk te houden. Voor de PvdA een reden om te ondervinden hoe politieke besluiten in de praktijk doorwerken en welke ideeën uit de praktijk meegenomen kunnen worden om mensen ook aan het werk te houden. Want dat staat voor de PvdA voorop; iedereen verdient een eerlijke kans op werk.