Ingezonden persbericht


Thule Towing Systems stelt twee nieuwe fietsendragers voor: EuroClick G2 & EuroClick Ride

Perfecte oplossingen voor auto's zonder trekhaak met optimaal gebruiksgemak

Staphorst, 9 april 2010 ­ Thule Towing Systems, onderdeel van de Thule Group en Europees marktleider op het gebied van trekhaken voor personenwagens, presenteert de fietsendragers EuroClick G2 en EuroClick Ride, die onafhankelijk van een trekhaak op ieder voertuig gemonteerd kunnen worden.

EuroClick G2 ­ Nieuwe versie van een slimme oplossing 1000_1009_hoplagd
De EuroClick G2 is nog eenvoudiger in gebruik als zijn voorganger, de EuroClick, gezien het feit dat dit model uit twee delen bestaat. Als eerste wordt de draagsteun in het onder het voertuig bevestigde verbindingsstuk (de Thule Connector) geklikt, vervolgens kan de eigenlijke fietsendrager eenvoudig vastgemaakt worden. Daarmee is deze fietsendrager de optimale oplossing voor hybride en kleine auto's, die niet over een trekhaak beschikken.

Maar de Euroclick G2 biedt nog meer handige kenmerken: met 10 kg voor de fietsendrager en 7 kg voor de bevestigingsarm is deze drager nog lichter dan zijn populaire voorganger. Een nieuw spanmechanisme voor de fietsbanden met praktische verstelfunctie en snelsluiting maakt een eenvoudige en stabiele bevestiging van verschillende fietsmodellen mogelijk. De afneembare en nog stevigere framehouder biedt ruimte voor 2 fietsen. Voetbediening maakt het wegklappen van de fietsendrager nog simpeler. Door de grote neerklaphoek heeft men toegang tot de kofferbak, ook als de fietsendrager al op de auto is gemonteerd en de fietsen al op de fietsendrager staan. Ook op het gebied van veiligheid is aan alles gedacht. Zowel de fietsen als de bevestigingsarm kunnen op slot. Indien men geen gebruik maakt van de EuroClick G2 kan deze worden opgevouwen en opgeborgen in de kofferbak.

940000_EuroRide_2B_13p_OC(1)
EuroClick Ride ­ Goede prijs-kwaliteitverhouding
De EuroClick Ride is het basismodel van de Euroclick productserie. Ook deze fietsendrager wordt eenvoudig in de onder de auto gemonteerde Thule Connector geklikt. Met dit model kunnen tot 2 fietsen vervoerd worden. Dankzij het handbedienbare neerklapmechanisme kan men moeiteloos bij de kofferbak zonder dat de fietsen en de drager verwijderd moeten worden. De EuroClick Ride is City Crash goedgekeurd.

Gerrit de Graaf, Business Area President Towing Systems Europe/Asia, verklaart: 'De EuroClick is zeer populair bij onze klanten. Wij hopen met de EuroClick G2 nog beter aan hun verwachtingen te kunnen voldoen. Met de lancering van de EuroClick Ride streven wij ernaar om een goed product te bieden voor een interessante prijs.'

Prijs en beschikbaarheid:
De EuroClick G2 is nu verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van ¤ 530,- incl. BTW De EuroClick Ride is nu verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van ¤ 415,- incl. BTW