Ingezonden persbericht


SAP omarmt het 'Nieuwe Werken'

SAP StreamWork maakt online werken in teamverband mogelijk

's-Hertogenbosch, 9 april 2010 - SAP introduceert SAP StreamWork, een on-demand softwareoplossing waarmee bedrijfsmedewerkers vanaf willekeurige locaties op basis van gedeelde bedrijfsinformatie, in teamverband beslissingen kunnen nemen.

SAP StreamWork is de eerste softwareoplossing waarin de informatie en processen die leiden tot gezamenlijke besluitvorming volledig zijn geïntegreerd in één online softwareplatform. Daarmee zijn medewerkers, ongeacht locatie of tijdstip, in de gelegenheid om op een vloeiende wijze gezamenlijk naar een bepaald resultaat toe te werken. SAP StreamWork creëert een intelligente werkplek waar mensen op een gemeenschappelijk scherm SWOT-analyses, peilingen, dan wel kosten-batencalculaties bij elkaar brengen om gezamenlijk conclusies te trekken en besluiten te nemen. Het is daarbij mogelijk om te blijven werken met overleginstrumenten als e-mail, WebEX en Evernote. SAP StreamWork legt via een overkoepelend, bedrijfsbreed geheugen alle discussies vast die via deze hulpmiddelen hebben plaatsgevonden. Hiermee ontstaan er gemeenschappelijke leermiddelen die kunnen worden ingezet wanneer soortgelijke bedrijfsvraagstukken zich aandienen.

Bij veel bedrijven of organisaties wordt dit 'Nieuwe Werken' gefaciliteerd door afzonderlijke softwarecomponenten als e-mail, bedrijfsapplicaties of Web 2.0 toepassingen. De versnipperde inzet van deze uiteenlopende hulpmiddelen verhindert de slagvaardigheid bij het nemen van gezamenlijke beslissingen.

Volgens marktonderzoeksbureau Forrester is SAP de eerste IT-leverancier die de markt voor deze vorm van cloud gebaseerde beslissingondersteunende applicaties betreedt. Johan van Kampen, Director Strategic Solutions van SAP Nederland: "Met deze SaaS (Software as a Service) uitbreiding verwachten we ook een nieuwe groep klanten aan te trekken die nog niet eerder bedrijfssoftware hebben ingezet. Bestaande SAP klanten en partners hebben bij de ontwikkeling van SAP StreamWork een waardevolle bijdrage geleverd. Deze co-innovatie heeft geresulteerd in een dynamische softwareomgeving die mensen optimaal hun werk laat uitvoeren."

SAP StreamWork wordt aangeboden op abonnementsbasis. Er is een gratis versie beschikbaar met een beperkte capaciteit voor informatieopslag. De software laat zich gemakkelijk gebruiken en opschalen.

Meer informatie over SAP StreamWork en demonstraties zijn beschikbaar op YouTube: http://www.youtube.com/user/SAPStreamWork.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen (*) voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP heeft meer dan 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 92.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

(*) SAP definieert softwareoplossingen als bestaande uit enterprise resource planning, business intelligence en gerelateerde applicaties.

***