Ingezonden persbericht


Poppodium Het Bolwerk, Sneek

Vrijdag 9 april
PETER PAN SPEEDROCK
+ Rock Oil Roadhogs
21.00 uur / E 12,50

Zaterdag 10 april
POPA CHUBBY
+ Roadhouse
21.00 uur / E 15,-

---

PETER PAN SPEEDROCK en POPA CHUBBY in Poppodium Het Bolwerk, Sneek

Het weekend van 9 en 10 april is gevuld met rock&roll en blues. Op vrijdag 9 april zal Peter Pan Speedrock het podium op zijn grondvesten doen schudden als ze de nummers van hun nieuwe plaat (en de ouder krakers natuurlijk!) komen spelen. De zaal gaat om 21.00 uur open. Op zaterdag 10 april is het weer blues wat de klok slaat met een van de 'grootheden' van de huidige blues Popa Chubby. Dit concert vult ons podium letterlijk en figuurlijk met blues. Support is van lokale blueshelden Roashouse! De zaal gaat op zaterdag ook om 21.00 uur open.

Wat president Obama Barack, Tory Lane en 's lands hardst werkende band Peter Pan Speedrock gemeen hebben? Helemaal niks, al zijn zowel Tory als Peter Pan Speedrock op geheel eigen wijze cool, sexy en rock 'n roll. En de all time favoriete live-band van Suburban's Ron Hell,voor zover iemand dat wat zou interesseren. Peter Pan Speedrock zal in ieder geval op vrijdag 9 april het podium van Het Bolwerk te Sneek grondig testen op stevigheid. De nummers van de nieuwe plaat zullen zeker voorbij komen aangezien dit het eerste optreden is, nog voor de officiële releaseshow!. Een nieuw album dus en een lading optredens, die inmiddels trouwens in de duizenden lopen gedurende de meer dan tien jaar dat de band inmiddels hyperactief is. Het nieuwe album 'We Want Blood' wordt voorafgegaan door de single Crank Up The Everything, een monsterlijk goed nummer dat weer alles heeft dat Peter Pan Speedrock zo geniaal maakt: superpakkende killer riffs, geweldige opwindende ritmesectie en zeer vileine soli en dat allemaal in een kleine 2 minuten. Horen = mond open van verbazing en verwondering. Dat zijn alleen de Echte Groten gegeven! De single wordt vergezeld van één van de coolste videoclips van vaderlandse bodems ooit. Punt. Support is van Rock Oil Roadhogs, die customizen rock 'n roll en voeren het op met een ronkende V8!

Op zaterdag 10 april is het weer tijd voor de blues! Dit concert vult ons podium letterlijk en figuurlijk met blues. De grote, struise en rauwe Popa Chubby flirtte even met punk, maar wijdde zijn gitaar en energie al snel aan de blues, geinspireerd door inspireren door bluesiconen als Stevie Ray Vaughn, Buddy Guy, Willie Dixon en the Three Kings. En daar kan de blues slechts wel bij varen. Als magistraal gitarist met een stem als een donderslag die net zogoed kan strelen als een herfstblad op een briesje, bewijst Popa Chubby keer op keer dat hij soul in zich heeft. Hoewel hij de blues vaak een modern tintje geeft met rockinvloeden, blijft hij trouw aan de roots van het genre. Zo draaide blues altijd rond het uitdrukken van de harde realiteit en met zijn politiek geïnspireerde teksten trekt Popa Chubby die lijn verder door.

"How did a white boy get the blues?" Popa Chubby vraagt het zich zelf af op één van zijn albums en geeft meteen ook het antwoord: hij groeide op tussen een gitaarspelende vader, een dansende moeder en de muziek van Mick Taylor, Jeff Beck, Eric Clapton en Jimi Hendrix. Popa Chubby mag dan een imposant figuur zijn, aan charisma ontbreekt het hem in geen geval. Wie een avondje rustige blues voor ogen had, zal bedrogen uitkomen. Het wordt met recht een imposante show.

De opening van de avond is in handen van Roadhouse. Deze band heeft de afgelopen jaren diverse keren met succes in Het Bolwerk gestaan en is een gevestigde naam geworden in het noordelijke bluescircuit. Ted Horowitz, zoals Popa Chubby echt heet, liet zich inspireren door bluesiconen als Stevie Ray Vaughn, Buddy Guy, Willie Dixon en the Three Kings. Sinds halverwege de jaren negentig brengt hij jaarlijks minstens één plaat uit.

Deze avond wordt de band uitgebreid met keyboard wizzard Ruben Mulder (o.a. Turks Fruit The Musical) die met zijn ritmische stijl perfect in het Roadhouse geluid past. Het belooft een bijzonder optreden te worden, net even anders, maar altijd met het blueshart op de juiste plek.
Ingezonden persbericht