Ingezonden persbericht


Persbericht
6 april 2010, Kampen

Liberty Tour in Kampen

Op 9 en 10 april a.s. organiseert Stichting Evenementen City Kampen in samenwerking met Keep Them Rolling een Liberty Tour die door Kampen trekt. Op vrijdag 9 april a.s. komen oude militaire voertuigen naar Kampen en zijn te bezichtigen bij sporthal Oosterholthoeve in IJsselmuiden. Op zaterdag 10 april a.s. rond 9.30 uur vertrekken zij vandaar voor een defilé in de Oudestraat van Kampen. Liberty Tour met defilé door Kampen

Op vrijdag 9 april a.s. komen rond 18.00 uur circa 45 militaire voertuigen uit de jaren 40-45 naar IJsselmuiden. Er zal een bivak worden opgeslagen bij sporthal Oosterholthoeve in IJsselmuiden. Daar staan de voertuigen 's avonds opgesteld voor belangstellenden. De eigenaren zullen vol trots hun voortuig laten zien en de nodige informatie aan het publiek verstrekken. Op 10 april a.s. zullen de militaire voertuigen weer vertrekken. Een 5-tal amfibie voertuigen zullen zaterdagmorgen vanaf de Jachthaven ZC'37 de rivier de IJssel oversteken en weer aan land komen bij de molen aan de IJsseldijk om zich daar weer aan te sluiten bij de colonne. Vandaar vertrekt de stoet voor een defilé die om 10.45 uur begint door de Oudestraat. Na het defilé vertrekt de stoet weer via de Stadsbrug naar Genemuiden en Zwartsluis.

Organisatie
STECK organiseert dit evenement in samen werking met Keep Them Roling. Keep Them Roling staat voor het in stand houden van militaire voertuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt en/of gefabriceerd zijn. In het bijzonder het uitdragen van de, aan deze voertuigen verbonden, cultuurhistorische aspecten en achtergronden van de herinneringen aan de gebeurtenissen in en rond de Tweede Wereldoorlog.

Noot voor redacties

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.steck.nl of bel naar 038-3337279