VARA

VARA's Ombudsman Pieter Hilhorst pakt behandelde zaken opnieuw op in laatst...
In deze laatste uitzending van het seizoen komt `De Ombudsman' terug op zaken die in eerdere afleveringen aan bod kwamen. Wat is er terechtgekomen van de afspraken die gemaakt werden? Is de vergoeding van de dagopvang voor mevrouw Van der Vaart gehandhaafd? Worden de voorstellen van de bewoners van de Groningse Peperstraat door de gemeente in behandeling genomen? En reageert de politie nu eindelijk voor de camera op de onterechte arrestatie van vier jongens in Amsterdam-Slotervaart? Verder zet `De Ombudsman' de successen van het eerste seizoen op een rijtje en wordt teruggeblikt op tien afleveringen O-Team, dat met provocerende of ludieke acties burgers te hulp schoot. `De Ombudsman' met Pieter Hilhorst wordt vrijdag 9 april om 21.20 uur uitgezonden op Nederland 2. In september 2010 keert `De Ombudsman' terug bij de VARA.

Deze vrijdag komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dagopvang mevrouw Van der Vaart
In januari besteedde `De Ombudsman' uitgebreid aandacht aan de gevolgen van de bezuinigingen op de AWBZ. Zo was daar mevrouw Van der Vaart (92) uit Nijmegen die twee keer in de week naar de dagopvang ging om gezellig onder de mensen te zijn. Per 1 april zou die dagopvang niet langer vergoed worden. Volgens staatssecretaris Bussemaker was het aan de gemeente om een oplossing te vinden.

Groningse plaszuil
Bewoners van de Groningse Peperstraat protesteerden tegen de plaatsing van een plaszuil voor hun deur. Onder druk van `De Ombudsman' gaf de gemeente de bewoners de kans met een betere oplossing te komen. Dat is gelukt. In de uitzending presenteren zij hun alternatieven.

Eindelijk reactie politie
Al twee keer besteedde `De Ombudsman' in haar uitzending aandacht aan een onterechte arrestatie van vier minderjarige jongens in Amsterdam-Slotervaart. Zij werden door een arrestatieteam hardhandig aangehouden, omdat ze betrokken zouden zijn bij een gewelddadig incident in Haarlem. `De Ombudsman' liet zien dat de politie tekortschoot in de nazorg en stelde vragen bij de arrestatie zelf. In de uitzending van vanavond pleit kinderrechtenorganisatie Defence for Children voor een apart protocol voor de inzet van arrestatieteams bij minderjarigen. En na weken aandringen reageert de politie nu eindelijk voor de camera.

`De Ombudsman' terug in september
`De Ombudsman' is terug in september 2010, opnieuw op de vrijdagavond op Nederland 2. Pieter Hilhorst gaat dan weer op pad om met klachten van de burgers in de hand verhaal te halen bij de overheid. Mensen die klachten hebben over de overheid kunnen ze dan ook blijven melden op de website van `De Ombudsman': ombudsman.vara.nl. `De Ombudsman', vrijdag 9 april om 21.20 uur bij de VARA op Nederland 2.
Meer informatie: ombudsman.vara.nl