Gratis iPhone programmeercursus


LEIDEN, 20100311 -- Op vrijdag 9 en 16 april geven Bas Haring en Rick Companje een iPhone programmeercursus aan de Universiteit Leiden. De cursus is voor studenten en geïnteresseerden die het leuk vinden om hun eigen App te maken. Het informaticainstituut (LIACS) van Universiteit Leiden wil mensen in staat stellen om hun eigen programmaatjes te maken op de curieuze hardware die de iPhone biedt.

De iPhone is feitelijk een hele kleine computer die onverwachte mogelijkheden biedt vanwege zijn bijzondere combinatie van hardware: GPS, een aanraakgevoelig scherm, een digitaal kompas, een oriëntatiesensor, versnellingsmeters en internettoegang. Karakteristiek voor de iPhone zijn de programmaatjes met eenvoudige maar vaak verassende functionaliteit. Ze zijn veelal gemaakt door mensen in hun eentje en in hun vrije tijd.

Programma

De workshop bestaat uit twee vrijdagmiddagen van vier uur in de vorm van een hoorcollege. Na de eerste vrijdagmiddag worden opdrachten gegeven. Er is gedurende de week online begeleiding. De onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: hoe werk je met de iPhone programmeeromgeving, de syntax van de iPhone programmeertaal, standaard interfacecomponenten, de hardware van de iPhone en designoverwegingen. Het volledige programma is te vinden op www.liacs.nl.

iPhone noodzakelijk?

Je hoeft geen iPhone te hebben, maar zonder iPhone is het wel minder leuk. De iPhone programmeeromgeving draait weliswaar op Windows computers, maar in deze workshop gaan we ervan uit dat je over een Apple computer beschikt. Verder kun je programmeren in C, Java, C++ of een andere programmeertaal.

Opgeven

Vermeld bij het opgeven via iphonecursus@liacs.nl je naam, telefoonnummer en achtergrond. Het LIACS behoudt zich het recht voor om deelnemers te selecteren. Studenten en scholieren hebben voorrang.
Datum: vrijdagmiddag 9 en 16 april van 13:00 - 17:00
Locatie: Pieter de la Court gebouw van Universiteit Leiden, Wassenaarsweg 52, 2333 AK Leiden, zaal SB45





Ingezonden persbericht