Gemeente Rheden

Deel N325 Pleijroute tijdelijk afgesloten

Voor een betere doorstroming van het verkeer wordt de N325 Pleyroute verbreed. In april en mei zullen in de weekenden delen van de Pleijroute zijn afgesoten wegens werkzaamheden. De eerste weekendafsluiting begint op vrijdagavond 9 april. Dan wordt vanaf 21.00 uur de zuidbaan van de N325, tussen het Nijmeegseplein en het Lange Water in de richting knooppunt Velperbroek, afgesloten. Op maandagochtend 12 april vanaf 6.00 uur is de zuidbaan weer open.

Nabij knooppunt Velperbroek wordt in beide richtingen een extra rijstrook aangelegd. In combinatie hiermee worden groot onderhoud en asfaltverharding uitgevoerd. In april en mei staan hiervoor een aantal weekendafsluitingen gepland, voor verschillende delen van de N325 Pleyroute.

Verkeersmaatregelen
Gedurende de afsluiting wordt het doorgaande verkeer om Arnhem geleid vanaf knooppunt Ressen via de A15, A50 en A12 naar het Knooppunt Velperbroek.
Lokaal verkeer in Arnhem wordt vanaf het Nijmeegseplein via de Nijmeegseweg, Velperbuitensingel en Apeldoornseweg (N784) omgeleid naar de A12 aansluiting Arnhem Noord.
De omleidingsroutes staan met borden aangegeven.

Bedrijventerrein IJsseloord 2 is gedurende het weekend van 9 tot en met 12 april, voor het verkeer vanaf Knooppunt Velperbroek, bereikbaar vanaf het Lange Water en de IJsseloordweg.

Weekendafsluitingen
Er staan in totaal zes weekendafsluitingen (waarvan één reserveweekend) gepland op verschillende delen van de Pleyroute.

In april zijn dit:
9 tot en met 12, zuidbaan, tussen Nijmeegseplein en Lange Water; 16 tot en met 19, noordbaan, tussen Velperbroek en Lange Water; 23 tot en met 26, zuidbaan tussen Lange Water en Velperbroek, A12 de oprit richting Oberhausen
's nachts, ook wordt dan gewerkt aan de verkeersregelinstallatie van Velperbroek.

In mei:
7 tot met 10, noordbaan tussen Lange Water en Pleijbrug, ook wordt dan gewerkt aan de verkeersregelinstallatie Westervoortsedijk; 14 tot en met 17, reserveweekend;
28 tot en met 31 zuidbaan tussen Koppelstraat en Westervoortsedijk.

Evenementen
Tijdens de weekendafsluitingen staan diverse grote evenementen in het Gelredome gepland. Het publiek wordt tijdig via advertenties in de krant en borden langs de weg geïnformeerd over de afsluitingen.

Meer informatie
Op http://www.gelderland.nl/?id=3232 vindt u actuele informatie. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u op werkdagen contact opnemen met de provincie Gelderland, dhr. Bleijerveld,