Eerste Twitter dubbel interview ter wereld


Nederlandse Bas Bijleveld beter bekend als DJ Axefield gebruikt Twitter voor uniek experiment

AMSTERDAM, 20100409 -- Het eerste dubbelinterview op twitter zal plaatsvinden op vrijdag avond 9 april om 21:00. Bas Bijleveld was de eerste ter wereld die een Twitter interview heeft gehouden. Dit keer interviewt hij zichzelf én PR-Agent/Artiest Jennifer Delano (@JenniferDelano.) Om het totaal te volgen is het mogelijk beiden te 'followen' op Twitter om vraag en antwoord te kunnen lezen.

Op zondag 28 maart 2010 om tien uur in de avond werd het eerste Twitter interview ter wereld gehouden. Dit werd gedaan door de Nederlandse DJ en filmmaker Bas Bijleveld (@BasBijleveld) beter bekend als DJ Axefield (@djaxefield). Het interview duurde twee uur lang.

Dit is niet de eerste keer dat Bas zijn creatieve kanten laat ziet op het gebied van Twitter. Eerder dit jaar introduceerde hij de zoekterm #FFNL als Nederlandse vervanging van de internationaal gebruikte #FF (Follow Friday red.) welke elke vrijdag gebruikt wordt om Twitter 'users' te promoten waarvan men vindt dat zij door iedereen gevolgd zouden moeten worden. Deze behoort nu tot een van de standaard tools van de Nederlandse Twitteraar.


Bas Bijleveld: experimenteert verder met de 'Social Media Series' genaamd 'DJ 2.0' welke rond eind april van start gaat. Het unieke aan dit project is de combinatie van entertainment en de samenwerkingen met adverteerders die via deze serie in veel nauwer contact staan met het publiek dan bij de oude media Verder experimenteert Bas op allerlei manieren als artiest met ondernemers-spirit met al het mooie dat internet te bieden heeft. In mei wordt hierover tevens een muziek hit gelanceerd in samenwerking met zangeres Jennifer Delano. Ook is hij producent en creative director van de Britse speelfilm British Partition welke in 2012 in première gaat.


Op zijn blog djaxefield.wordpress.com kan het eerste interview worden nagelezen maar ook andere dingen zoals een blog over zijn eerste duizend `tweets' in de eerste maand op Twitter en reacties op de politiek zoals 'De reden dat Jan Marijnissen niet Twittert' met op moment van schrijven al 668 views en de foto reacties op de hype #deval. Verder vind je hier links naar muziek mixen en nog veel meer.


JenJenPR: een naar eigen zeggen no nonsense PR bureau dat zich richt op het bekend, herkend en erkend maken van personality's en kleine/middelgrote bedrijven. Www.jenjenpr.nl