Nieuwe investering brengt verhoogde connectiviteit naar wedstrijden, maakt vooruitgang in Vyvx Technology mogelijk

Nieuwe investering brengt verhoogde connectiviteit naar wedstrijden, maakt vooruitgang in Vyvx Technology mogelijk

BROOMFIELD, Colorado, VS--(BUSINESS WIRE)-- 20100409 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag aangekondigd dat het zijn Vyvx VenueNet infrastructuur aanzienlijk gaat upgraden. VenueNet+ zal nieuwe en verbeterde diensten aanbieden bij wedstrijden wereldwijd, die zijn ontworpen om innovatie op het gebied van het leveren van uitzendingen te ondersteunen.

In 2010 zal Level 3’s investering gericht zijn op het upgraden van diensten bij sportwedstrijden op tijd voor de start van het Amerikaanse professionele footballseizoen en het ijshockeyseizoen. In 2011 verwacht Level 3 door te gaan met het upgraden van diensten bij sportwedstrijden op tijd voor het professionele basketballseizoen en het professionele baseballseizoen. De upgrades zijn onder andere:

  • Ondersteuning voor 1080P high definition (HD) videodiensten met native uncompressed HD-SDI customer hand-offs en ondersteuning voor de volgende generatie van 3 Gigabit per seconde HD-diensten.
  • End-to-end glasvezelinfrastructuur ter ondersteuning van toekomstige uitzendtoepassingen, waaronder 3D uitzending.
  • Ongecomprimeerde HD-ready ondersteuning bij wedstrijden die direct zijn verbonden met Level 3 glasvezeltoegang.
  • Geïntegreerde codecs die videocompressie van hoge kwaliteit mogelijk maken.
  • Nieuwe en geavanceerde ondersteuning voor lokale en remote signaalverificatie en monitoring.
  • Naadloze connectiviteit naar het Level 3 Tier-1 IP backbone – een van de meest verbonden netwerken wereldwijd – voor internet-toegang. Diensten zullen kunnen draaien op multi-gigabit snelheden om nieuwe digitale op bestand gebaseerde werkstromen mogelijk te maken voor omroeporganisaties.
  • Geavanceerde Level 3 enterprise spraakdiensten.

“Door het upgraden van zijn Vyvx infrastructuur, toont Level 3 een commitment aan omroeporganisaties voor de levering van de uitzending van belangrijke evenementen,” aldus Mukul Krishna, wereldwijd directeur Digital Media bij Frost & Sullivan. “Met een stijging van de vraag naar het uitzenden van evenementen in HD is Frost & Sullivan van mening dat de vraag naar ondersteunende infrastructuur bij de wedstrijd ook een soortgelijke opwaartse route zal gaan volgen. Deze upgrade maakt ook de weg vrij voor verbeteringen in uitzendingen en evenmentverslaglegging door het toevoegen van mogelijkheden en standaards ter ondersteuning van toekomstige ongecomprimeerde en 3D-toepassingen.”

Sinds 1994, bepalen Vyvx VenueNet diensten de norm als het gaat om de uitzending van evenementen door omroepbedrijven, het gebruik van diensten bij meer dan 100 professionele sportwedstrijden in de VS Alleen al in 2009 leverde Level 3 Vyvx diensten meer dan 18.000 sportfeeds, met andere woorden meer dan 140.000 uren live-videouitzending.

“Omdat de vraag naar connectiviteit naar wedstrijden stijgt en de roep om innovatie op het gebied van het uitzenden van evenementen luider wordt, investeert Level 3 in het mogelijk maken van beide, terwijl het het proces zo eenvoudig mogelijk maakt voor onze klanten,” aldus Peter Neill, senior vicepresident Content Markets bij Level 3. “Van high-speed IP tot live HD uitzending zetten we ons in voor het leveren van de diensten die onze klanten willen door de technologie steeds verder te verbeteren en de mogelijkheden te vergroten als het gaat om de manier waarop evenementen via het Level 3 netwerk worden uitgezonden.”

Voor meer informatie over de mediadiensten van Level 3 klik hier of bezoek www.Level3Delivers.com. Level 3 zal aanwezig zijn bij de NAB Show in Las Vegas van 12-15 april om hun uitzendmogelijkheden te bespreken. De stand van Level 3 is te vinden in de South Hall – SU9506Z in het Destination Broadband Pavilion.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een vooraanstaand internationaal leverancier van communicatiediensten op basis van glasvezel. Ondernemingen, content-leveranciers, groothandelaren en overheidsinstanties vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een brancheleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 levert een portefeuille van metro- en langeafstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van content en spraakdiensten. Bezoek voor meer informatie www.Level3.com.

© Level 3 Communications, LLC. Alle rechten voorbehouden. Level 3, Level 3 Communications, Vyvx, VenueNet, VenueNet+ en het Level 3 Communications Logo zijn geregistreerde servicemerken of servicemerken van Level 3 Communications, LLC en/of een van de daaraan gelieerde bedrijven in de Verenigde Staten en/of andere landen. Level 3 diensten worden geleverd door volle dochterbedrijven van Level 3 Communications, Inc. Andere dienstnamen, productnamen, bedrijfsnamen of logo’s in dit persbericht zijn de handelsmerken of servicemerken van hun respectievelijke eigenaars.

Forward-Looking Statement

Een aantal van de uitspraken gedaan in dit persbericht is vooruitblikkend van aard. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en inzichten van het management. Deze forward-looking statements zijn geen garantie voor prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan er vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat feitelijke gebeurtenissen aanzienlijk verschillen van wat gesteld of geïmpliceerd wordt door de uitspraken. De belangrijkste factoren die kunnen verhinderen dat Level 3 zijn gestelde doelen bereikt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de wereldwijde financiële markten en de wereldwijde economie; ontwrichting van de financiële markten die invloed kunnen hebben op de kansen van Level 3 om aanvullende financiering te verkrijgen, evenals de mogelijkheid voor het bedrijf om: het volume van het verkeer op het netwerk te verhogen en behouden; aangekochte bedrijven met succes te integreren; effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen; intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; systeem- en netwerkstoringen en –verstoringen te beheersen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de vraag van klanten en zorgen voor aanvaardbare winstmarges; zich aanpassen aan snelle technologische veranderingen die leiden tot verdere concurrentie; gekwalificeerde managers en ander personeel aan te trekken en te behouden; en aan alle voorwaarden van schuldenverplichtingen te voldoen. Verdere informatie over deze en andere belangrijke factoren is te vinden in de documenten ingediend door Level 3 bij de Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten beoordeeld worden in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is op geen enkele wijze verplicht en wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om deze forward-looking statements te updaten of te herzien, als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000