Ingezonden persbericht


Persbericht

Altvioliste Esther Apituley ontmoet mimespeler Rob van Reijn in Concertgebouw

Een zeldzame belevenis in het Concertgebouw. Op 9 april ontmoet Esther Apituley de legendarische pantomimespeler Rob van Reijn op het podium, met een optreden vol verrassende melodieën en theatrale wendingen.

Tijdens dit derde en laatste concert uit de serie speelt Apituley met het Amsterdam Viola Quartet, pianiste Rie Tanaka en een groep jonge acteurs van de Acteerschool Rotterdam. De combinatie van klassieke muziek en theatrale elementen geeft de toehoorder een bijzondere ervaring waarin jong en oud talent samenkomt. Het lichtvoetige optreden van Rob van Reijn geeft de muziek een visuele en humoristische dimensie, met ontroering als toegift.

Bij Apituley is het altijd weer een verrassing hoe en wat er gespeeld gaat worden. Met haar spelers en musici slaat zij nieuwe wegen in en voert het publiek mee op een avontuurlijke reis door de muziek. Deze avond laat Apituley een nieuwe aanpak van klassieke muziek horen, aantrekkelijk voor een breed publiek voor zowel jong als oud.

'Esther Apituley in concert'
Vrijdag 9 april 2010
20.15 uur Concertgebouw Kleine Zaal, Amsterdam

Esther Apituley (altviool), Rie Tanaka (piano), Amsterdam Viola Quartet: Mieke Honingh, Ernst Grapperhaus, Rogier van der Tak. Gastspelers: Rob van Reijn (mime), Hans Dagelet (acteur/trompet), studenten Acteerschool Rotterdam, Bart Kiene (regie). Programma: o.a. Bach, Hindemith, Pärt.
En wereldpremière van componist Michiel Mensingh, voor altvioolquartet en piano.

Info en kortingen: www.violaviola.nl
www.concertgebouw.nl 020-6718345
Kaarten 35,-
Sprintplaatsen voor jongeren 10,- (45 min voor aanvang Concertgebouw)