Ingezonden persbericht


vrijdag 9 april
CREATIEF ONDERNEMER ZOEKT M
Werkconferentie voor de creatieve sector

Huisje, boompje... creatieve ondernemer. Waar willen zij eigenlijk werken? Waar komt inspiratie en productie het beste tot stand? Hoe gaan de steden Utrecht, Amersfoort en Hilversum om met hun huisvesting voor creatieven? Waar liggen kansen? Wat kunnen ze van elkaar leren? Op welke wijze houden gemeente, projectontwikkelaars en woningcorporaties rekening met de creatieve sector? Een ontmoeting die de wensen en kansen voor werkplekken voor creatieven in de stad bloot legt.

Onder leiding van moderator Tarik Yousif (Creative Urbans) gaan projectontwikkelaar Jakob Sutmuller (TCN), Roger ter Heide (Amersfoort Creatieve stad), Rob Stolte (Autobahn Grafisch Ontwerp), aanbieders van (werk)ruimte en een heleboel muzikanten, theatermakers, grafisch vormgevers en andere creatieve ondernemers met elkaar in gesprek.

Roger ter Heide (Gemeente Amersfoort, Game in the City) Projectontwikkelaars schaart Roger Ter Heide in eenzelfde soort categorie als de gemeente: ze hebben vaak hele mooie plannen, maar die sluiten niet altijd aan op de vraag vanuit de praktijk.TCN doet dit wel en laat partijen van tevoren meedenken over projecten. Daar hangt vaak een hoger prijskaartje aan, dat maakt het soms minder interessant voor creatieve ondernemers.

Jakob Sutmuller (TCN )
Jakob Sutmuller is onder meer bekend als projectontwikkelaar van het Mediapark in Hilversum en het Cartesiusgebied in Utrecht. Gebieden veranderen door een draai te geven aan de bestemming. Het Mediapark moest bijvoorbeeld een open karakter krijgen en opengesteld worden voor bezoekers, door deze verandering trekt het gebied nu ook startende mediabedrijfjes aan. Het Cartesiusgebied moet van voormalig industriegebied omgevormd worden tot een hippe en creatieve centrale plek in de stad, waar creatieven, flexwerkers en bewoners graag komen.

Rob Stolte (Autobahn Grafisch Ontwerp)
Autobahn Grafisch Ontwerp heeft een eigen visie op de huidige situatie met betrekking tot huisvesting voor creatieve ondernemers. Momenteel is het volgens hen een chaos. Een eenduidig beleid met meer samenwerking tussen projectontwikkelaars, politiek en ondernemers kan veel meer mooie resultaten opleveren. Autobahn is zelf creatief ondernemer en werkt samen met veel verschillende andere (creatieve) partijen in de stad.

CREATIEF ONDERNEMER ZOEKT M
Datum: vrijdag 9 april

Tijd werkconferentie: 14.00 - 18.00 uur.

Tijd debat: 16:00 - 16:45 uur
Locatie: dB's oefenstudio's, CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht De toegang is gratis maar de ruimte is beperkt. Meld je daarom op tijd aan via: aanmelden@xpertcmkb.nl

Het debat wordt georganiseerd in het kader van een werkconferentie die de HKU (Xpert CMKB) organiseert rondom dit thema i.s.m. TUMULT.




Ingezonden persbericht