Ingezonden persbericht


Expositie Twintig jaar Dolly Bellefleur in het stadhuis van Haarlem

Voor een ieder die de kleurrijke expositie Van hem naar haar naar Hippolytushoef/20 jaar Dolly Bellefleur in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam heeft gemist komt er een Haarlemse herkansing met vele surprises! Van 6 tot en met 27 april zal de tentoonstelling (wederom vormgegeven door Tonnie van Doorn) op werkdagen, van 9.00 - 17.00 uur, te zien zijn in de Refter en de Kloostergangen van het Stadhuis op de Grote Markt 2 in Haarlem.

Kom je naar de opening op 9 april?
Op vrijdag 9 april zal de expositie om 16.30 uur worden geopend door Parool-journalist en stadschroniqueur Frederik Hendrik (Frenk) der Nederlanden.

Thema's van de tentoonstelling
Dolly & de homo-emancipatie, Dolly & de strijd tegen Aids, Dolly als muze voor fotografen, kostuumontwerpers & beeldend kunstenaars, Travestie als theatervorm en natuurlijk Dolly als Haarlemse Stedenmaagd. Heb je de tentoonstelling, die eind 2009 veel publiek trok in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam, al gezien? Ook voor jou is het zeker de moeite waard om weer een kijkje te komen nemen. Voor Haarlem heeft beauty with brains Bellefleur een aantal bijzondere verrassingen in petto. Zo hebben o.a. Jacinta Heijmans en Jan van Hemert Dolly speciaal voor deze expositie geportretteerd als Haarlemse Stedenmaagd en heeft niemand minder dan Erwin Olaf... gaat dat zien!

T-drinken met Dolly
Zin in een knuffel en een kopje thee? Op dinsdag 13 en 20 april tapt Dolly uit een ander vaatje. Wat heet ze zal dan, van 13.00-16.00 uur, zogenaamde Sympateas schenken. In samenwerking met Burobraak werd voor Haarlem een speciale Dolly Melange ontwikkeld verkrijgbaar in de T-smaken Trots, Thuis, Tucht, Troost, Treat, Touch, Truth en Trust. 8 T-soorten die zeker de tongen zullen losmaken en zullen leiden tot pittige gesprekken!

Voor meer informatie en het laatste nieuws: www.dollybellefleur.nl en www.dollymelange.nl (binnenkort on line en waar een foto- en videoverslag te zien zal zijn van T-drinken met Dolly).