Ingezonden persbericht


Weekendafsluiting afslag Plaspoelpolder Rijksweg A4

datum |6 april 2010 |

In het weekend van 9 tot 12 april wordt het nieuw aan te leggen kruispunt Diepenhorstlaan-Polakweg in Rijswijk volledig geasfalteerd. Om deze werkzaamheden snel en veilig uit te kunnen voeren, wordt in dit weekend de aansluiting van de Plaspoelpolder met Rijksweg A4 afgesloten voor alle verkeer.

De afsluiting wordt op vrijdag 9 april in fasen ingevoerd. Zo wordt het gedeelte van de Diepenhorstlaan -gelegen tussen de kruising Veraartlaan/Visseringlaan en de Rijksweg A4- voor het verkeer in de richting van de snelweg tussen 9.00 en 15.00 uur afgesloten. Om de werknemers in de Plaspoelpolder de gelegenheid te bieden het bedrijventerrein die vrijdagmiddag te verlaten, wordt dit weggedeelte tussen 15.00 en 18.00 uur opengesteld voor het verkeer. Hierna wordt dit deel van de Diepenhorstlaan weer afgesloten. Tijdens de afsluiting van de Diepenhorstlaan wordt het verkeer vanuit de Plaspoelpolder met borden omgeleid via de Burgemeester Elsenlaan, Generaal Spoorlaan en Prinses Beatrixlaan naar de Rijksweg A4. Het verkeer op de Rijksweg A4 kan op vrijdag 9 april nog tot 21.00 uur van de afslag Plaspoelpolder gebruikmaken. Bestemmingsverkeer voor de Plaspoelpolder moet in dit weekend kiezen voor de afslagen 9 Rijswijk-Centrum of 11 Rijswijk. Bij extreem slechte weersomstandigheden worden de werkzaamheden uitgesteld en wordt uitgeweken naar een reserve weekend.

Toerit Westland
Op maandagochtend 12 april om 5.00 uur in de ochtend wordt de afsluiting opgeheven. De toerit tot de A4 richting Westland is deze dag eveneens vanaf 5.00 uur weer open voor het verkeer. De nieuwe afslag richting Polakweg gaat nog niet open. De verwachting is dat de afrondende werkzaamheden begin juni gereed zijn waarna het nieuwe kruispunt kan worden geopend. De werkzaamheden die op 1 maart jl. van start gingen, verbeteren de bereikbaarheid van het Rijswijkse bedrijventerrein De Plaspoelpolder aanmerkelijk. Zo wordt de afrit van de A4 voor het verkeer uit de richting Amsterdam verbreed van twee naar vier rijstroken. Op de plaats waar de op- en afritten van Rijksweg A4 in de Plaspoelpolder samenkomen, wordt een nieuw kruispunt aangelegd. Hierdoor ontstaat een directe verbinding met de Polakweg.




Ingezonden persbericht