Gemeente Lansingerland

Werkzaamheden N209 starten vanaf 9 april


Vanaf vrijdag 9 april 2010 gaat de provincie het kruispunt De Kulck met de N 209 aanpassen. De provincie gaat werkzaamheden uitvoeren op twee kruispunten van de N209.

De kruising met de Hoekeindseweg/Overbuurtseweg in Bleiswijk volgt waarschijnlijk direct na dit weekend. Deze aanpassingen worden uitgevoerd om de doorstroming van het verkeer te bevorderen en om de weg veiliger te maken.

Â

Toelichting op de werkzaamheden

Op het kruispunt met De Kulck komen voor beide richtingen op de N 209 een extra rijstrook, nieuw asfalt en nieuwe verkeerslichten.

In de omgeving van de kruising van de N 209 met de Hoekeindseweg/Overbuurtseweg worden op een aantal punten aanpassingen gedaan:

* De middenberm op de Hoekeindseweg wordt verbreed zodat het fietsverkeer bij de Hoekeindseweg op de middenberm kan stoppen en niet in één keer hoeft over te steken.

* De Overbuurtseweg wordt vanaf de Hoekeindseweg tot aan de Anthuriumweg verbreed.

* De kruising met de Anthuriumweg wordt verhoogd zodat dit een gelijkwaardige kruising wordt.Â

Â

De werkzaamheden duren in totaal drie maanden.

Â

Werkzaamheden kruising De Kulck

Voor de uitvoering van de werkzaamheden zijn een aantal weekendafsluitingen van de N 209 nodig. Door de wijzigingen in de planning is op dit moment alleen de datum van de eerste weekendafsluiting bekend. De eerste weekendafsluiting vindt plaats bij de start van de werkzaamheden in het weekend van vrijdagavond 9 april tot maandagochtend 12 april 2010.

Tijdens weekendafsluitingen is de N 209 afgesloten vanaf de kruising De Kulck tot en met de kruising Hoekeindseweg. Voor het auto- en fietsverkeer worden omleidingsroutes ingesteld.

Â

Buiten de weekendafsluitingen kan het doorgaande verkeer gebruik blijven maken van de hoofdrijbaan van de N 209. Tijdens de eerste fase van de werkzaamheden (ongeveer de eerste vijf weken) is De Kulck alleen bereikbaar vanaf de N 209 voor verkeer vanuit Bleiswijk (naar Bergschenhoek rechtsaf ingaand mogelijk). Hierna in fase 2 is De Kulck ook bereikbaar voor verkeer naar Rotterdam (vanuit Bergschenhoek rechtsaf uitgaand mogelijk).

Â

Werkzaamheden Hoekeindseweg/Overbuurtseweg

Door de aanpassingen op de Hoekeindseweg (het verbreden van de middenberm) wordt het autoverkeer vanaf de N 209 naar de kern Bleiswijk een aantal weken omgeleid. De planning van deze werkzaamheden kunt u op korte termijn in Gemeentenieuws lezen en op de website www.n209.nl.

Voor de werkzaamheden op de Overbuurtseweg richting de Anthuriumweg vinden geen afsluitingen plaats. Het verkeer kan het werk altijd passeren, behalve bij het aanbrengen van het asfalt. Dit vindt plaats in een nader te bepalen weekendafsluiting waarbij omleidingsroutes worden ingesteld voor al het verkeer.

Â

Omleidingsroutes
In overleg met gemeente Lansingerland, hulpdiensten en Qbuzz worden er omleidingsroutes ingesteld. Op de site www.n209.nl vindt u informatie over de omleidingen voor het autoverkeer en het fietsverkeer.

Â

Deze omleidingen kunnen we u al melden:

Verkeer vanaf de A12, richting Gouda/Den Haag wordt omgeleid via de N 470/N 471.

Verkeer komend vanuit Rotterdam (A13), wordt omgeleid via N 471/N 470.

Tijdens de weekendafsluiting van kruising de Kulck wordt het verkeer van en naar Bergschenhoek omgeleid via Randweg West.

Â

Busroute

Tijdens de weekendafsluitingen zal de busroute worden aangepast. De route naar Bergschenhoek is dan via de Bergwerg-Noord, Berkelseweg, Randweg-west en Boterdorpseweg, parallelweg N209 (leeuwenakkerweg). Dit geldt voor buslijn 173 in beide richtingen. De overige haltes worden tijdens de weekendafsluitingen niet aangedaan. Buslijn 174 zal in beide richtingen omrijden via de Bergweg-Noord-en via de parallelweg N209 tijdens de weekendafsluiting.

Â

Tijdens de werkzaamheden tijdens fase 1 (na het weekend van 9 april) rijdt buslijn 173 en 174 vanaf Bleiswijk de normale route. Vanaf Bleiswijk is rechtsaf in de richting Bergschenhoek mogelijk. Vanaf Rotterdam zal buslijn 173 in Bergschenhoek niet alle haltes aandoen. De haltes bij de Kulck en de Jacob Marislaan vervallen tijdelijk. Bij een te groot tijdverlies vervalt ook de halte Groeneweg en Rembrandtlaan tijdelijk. Buslijn 174 richting Bleiswijk zal omrijden via de Bergweg-Noord-N209. De N209 is buiten de weekendafsluiting beschikbaar voor doorgaand verkeer dat om de werkzaamheden heen wordt geleid. Buslijn 174 vanaf Bleiswijk richting Bergschenhoek rijdt dan de normale route.

Â

Tijdens de werkzaamheden in fase 2 is rechtsaf in richting Bergschenhoek en rechtsaf uit Bergschenhoek mogelijk. De N209 is buiten de weekendafsluiting beschikbaar voor doorgaand verkeer dat om de werkzaamheden heen wordt geleid. Bij de werkzaamheden in fase 2 rijdt de bus zoals in fase 1.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.n209.nl en op Werk aan de weg.

Â