RTL Group

'X FACTOR'-liveshows van start!

Na vele audities en voorbereidingen zijn de twaalf overgebleven X FACTOR -kandidaten helemaal klaar voor de eerste liveshow: Angelas jongens Jaap, Kelvin en Mathijs; Erics categorie 26+ Dony, Sarina en Janna; Staceys meisjes Maaike, Sumera en Daniëlle en Gordons groepen BadBoyz, Fierce én 4Granted. Vanaf vrijdag 9 april is wekelijks bij RTL 4 te zien hoe de acts tijdens hun optreden in deze spannende liveshows alles uit de kast halen om te laten zien dat zij over genoeg talent beschikken om door te gaan naar de volgende liveshow. De presentatie is in handen van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Kaarten voor de X FACTOR-liveshows waren via xfactor.nl binnen enkele dagen helemaal uitverkocht.

Met de start van de liveshows barst de strijd tussen de juryleden in alle hevigheid los: ze doen er immers alles aan om hun eigen kandidaten naar de finale te coachen. Ze kiezen onder meer het repertoire van hun talenten, begeleiden de choreografie en briefen de styling. The Battle Begins!

Tijdens deze eerste liveshow is de spanning extra groot omdat er twee acts zijn voor wie het X FACTOR-avontuur helaas al op deze avond eindigt. Wie dat zijn, wordt grotendeels bepaald door het Nederlandse publiek die via sms of telefoon laten weten welke kandidaat ze terug willen zien in de volgende liveshow. De twee (en bij de eerste liveshow drie) kandidaten met de minste stemmen krijgen tijdens de spannende resultshow een laatste kans om hun zangtalent te bewijzen in de herkansing. Daarna nemen ze plaats op de kruk en oordelen de juryleden wie het meeste beschikt over de x-factor en dus in de race blijft voor het gewilde platencontract. Na de eerste liveshow valt wekelijks aan het einde van de liveshow één kandidaat af. In de halve finale op vrijdag 28 mei staan vervolgens vier acts op het podium en het Nederlandse publiek bepaalt welke twee doorgaan naar de spannende finale op zaterdag 29 mei.

HYVES
Wekelijks kijken gemiddeld 1,6 miljoen mensen naar X FACTOR en ook op Hyves.nl/xfactor weten de fans zich te verzamelen. Deze officiële X FACTOR Hyve heeft al 168.000 leden, waarvan al meer dan 3.000 fans hun Hyvesprofiel hebben gepimpt met de speciale X FACTOR -achtergrond. En de liveshow-kandidaten gaan hun leden uitgebreid op de hoogte houden van hun X FACTOR-avontuur door regelmatig een update te geven van wat ze aan het doen zijn. Deze zogeheten WieWatWaars worden verzameld in een bijzondere X Factor-gadget, waar bezoekers altijd op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws, rechtstreeks van de kandidaten zelf. Wie de gadget op zijn of haar profiel plaatst, kan hem zo aanpassen dat alleen de updates van zijn of haar favoriete act wordt getoond.

BACKSTAGESHOW
Ook is er dit jaar weer een Online Backstageshow, waar de kijker op interactieve wijze een uniek kijkje achter de schermen krijgt. Voor, tussen en na de liveshow kunnen internetbezoekers via een chat op xfactor.nl de presentator van de Online Backstageshow vragen stellen of doorgeven welke kant hij op moet. De eerste backstageshow wordt gepresenteerd door Eva en Nathalie van Whatever, die vorig jaar doordrongen tot de halve finale van X FACTOR.

Uitzending:
X FACTOR: wekelijks vrijdag van 20.30 uur tot 22.00 uur bij RTL 4. 'X FACTOR- De Uitslag: wekelijks vrijdag van 22.30 uur tot 23.00 uur bij RTL 4.

Website: xfactor.nl

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es tel. 035 6718482, danielle.van.es@rtl.nl.