Gemeente Purmerend

Tentoonstelling waar een luchtje aan zit

09 april 2010

Wilt u ook meer weten over het buizendoolhof onder de grond? Kom dan naar de tentoonstelling 'HET RIOOL LEEFT!'. U daalt virtueel af in het riool om de buizen te inspecteren. Op een interactieve manier leert u welke problemen er kunnen ontstaan in het riool en kunt u meedenken over verbeterpunten. Alle spellen zijn voor jong en oud!

Met de tentoonstelling wil de gemeente het riool onder uw aandacht brengen. Veel mensen spoelen rare dingen door het riool, zoals (frituur)vet en wegwerpdoekjes. Hierdoor ontstaan vetophopingen in de rioolbuizen en storingen aan de pompgemalen. Dit kost de gemeente -en dus uiteindelijk de burger - jaarlijks veel geld. We hopen dat u na de tentoonstelling weet wat er wel en niet door het riool heen mag.

Basisschool Weidevogels
Verschillende basisscholen komen op uitnodiging van de gemeente naar de tentoonstelling toe. De gemeente heeft voor hen een speciaal lespakket ontwikkeld. De klassen brengen een bezoek aan de tentoonstelling en krijgen een presentatie in de raadszaal. Basisschool Weidevogels was als eerste aan de beurt.

Het riool leeft!

Het riool leeft!

Openingstijden
De tentoonstelling 'HET RIOOL LEEFT!' is nog tot 29 april gratis te zien op het gemeenteplein in het stadhuis (iedere werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur).
De tentoonstelling sluit aan op de landelijke campagne 'Goed rioolgebruik' van de ministeries Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en Verkeer en Waterstaat (VenW).