Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.15 uur

Utrecht, 09-04-2010

Babbeltruc

UTRECHT Een bejaarde man werd op donderdag 8 april het slachtoffer van een babbeltruc.

Rond 11.00 uur belden twee vrouwen op de IJsselsteinlaan aan bij de woning van een 75-jarige man. Zij vertelden hem dat zij net in de straat waren komen wonen en hij liet hen binnen. Terwijl één van hen hem aan de praat hield, zag de ander kans, mogelijk zelfs met nog een derde persoon, de woning te doorzoeken. Nadat de vrouwen waren vertrokken, ontdekte de bewoner dat er geld uit zijn woning was gestolen.

Gewapende overval

UTRECHT Op donderdagavond werd een gewapende overval op een winkel gepleegd.

Rond 20.00 uur wilde een medewerker van een winkel aan de Croeselaan de zaak afsluiten. Er meldde zich echter nog net een klant bij de winkel en hij liet hem binnen. De man bedreigde de medewerker vervolgens met een steekwapen en eiste geld. Daarna ging de verdachte er met een geldbedrag te voet vandoor in de richting van de Jaarbeurs.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en stelden aan de hand van het signalement een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

Signalement

Lichtgetinte jongeman van 22-24 jaar, 1.75-1.80 meter, ongeschoren, slank tot normaal postuur, witte jas met capuchon en witte pet en een grijze joggingbroek.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die de verdachte rond 20.00 uur op of in de omgeving van de Croeselaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844.

Niet gestolen, wel te veel gedronken

UTRECHT Een man die in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 april werd aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets, bleek veel te veel gedronken te hebben.

Rond 00.35 uur zagen agenten een bromfietser, een 33-jarige man uit Utrecht, over de Europalaan rijden. Hij viel op doordat zijn passagiere geen helm droeg. De agenten gaven hem een stopteken en vervolgens zijn passagiere een bekeuring voor het niet dragen van een helm. De agenten controleerden de bromfiets en die bleek als gestolen te boek te staan. Daarop hielden zij de bestuurder, die kennelijk een behoorlijke slok te veel op had, aan.

In het politiebureau bleek dat de agenten twee cijfers van het framenummer hadden omgedraaid en dat de brommer niet was gestolen. Bij de ademanalyse blies de verdachte 515 ug/l, bijna zes keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Straatroof

UTRECHT Twee jongemannen beroofden in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 april een vrouw van haar tas.

Rond 03.10 uur zagen agenten twee vrouwen in een bushalte op de Balijelaan zitten. Gezien het tijdstip spraken zij hen aan. Eén van de vrouwen, een 30-jarige vrouw uit Utrecht, verklaarde zojuist door twee jongemannen van haar tas te zijn beroofd. De verdachten waren op een donkerblauwe scooter aan komen rijden. De passagier was afgestapt en pakte de tas van de Utrechtse beet. Zij hield die aanvankelijk vast, maar toen hij haar schopte, liet zij de tas los. Daarna gingen de verdachten er op hun scooter in de richting van het 5-Meiplein vandoor.

Signalementen

De verdachte die de tas pakte was een lichtgetinte jongeman van rond de 25 jaar, 1.70 meter en hij had een haviksneus. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en een lichtgrijs fleecejack met capuchon. De bestuurder van de scooter was een lichtgetinte jongeman. De scooter was donkerblauw en was voorzien van een gele kentekenplaat.

Aan getuigen van de beroving en aan mensen die menende verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Mishandeling

UTRECHT Een vrouw werd in de vroege ochtend van vrijdag 9 april door een man mishandeld.

Rond 03.40 uur fietste een 22-jarige vrouw uit Utrecht over het fietspad van de Biltsestraatweg in de richting van de Bilt. Ter hoogte van het houten huisje net voorbij Fort De Bilt werd zij door een jongeman van haar fiets getrokken. Zij werd door hem geschopt, maar zij verzette zich door terug te trappen en te schreeuwen, waarna de verdachte er op zijn scooter vandoor ging. Het slachtoffer zocht hulp bij een woning in De Bilt, waar de politie werd gebeld.

Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

Signalement

Blanke jongeman van ± 25 jaar, ongeveer 1.80 meter, slungelig postuur en hij sprak met een Utrechts accent. Hij droeg een zwart bomberjack en een spijkerbroek en reed op een zwarte scooter met een glimmend embleem op de voorkant.

Aan getuigen van de mishandeling, aan mensen die de verdachte op de Biltsestraatweg hebben zien rijden of die hem menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Utrecht stad op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Te water

UTRECHT Agenten hielden in de vroege ochtend van vrijdag 9 april twee mannen aan vanwege hun vernielzuchtige gedrag.

Een medewerker van cameratoezicht zag rond 04.30 uur dat enkele mannen op de Oudegracht fietsen omgooiden en zelfs een fiets in de gracht smeten. Agenten gingen ter plaatse en troffen drie jongemannen op de Oudegracht aan. Twee van hen, jongemannen van 19 en 22 jaar uit Geldermalsen en Zeist, bleken verantwoordelijk te zijn. Zij werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij zijn ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veel te hard

UTRECHT Een haastige automobilist raakte op donderdagmiddag 8 april zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 14.35 uur reed een agent in een onopvallend videovoertuig over de Haarrijnse Rading. Daar zag hij een automobilist met hoge snelheid in de richting van Maarssen rijden. De agent klokte de automobilist, een 19-jarige jongeman uit Vleuten, op een (al gecorrigeerde) snelheid van 130 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 70 km/u geldt. De Vleutenaar werd aan de kant gezet. Omdat hij de maximumsnelheid met 60 km/o overschreed is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Controle Voorstraat

UTRECHT Op donderdagavond 8 april heeft de politie op de Voorstraat en omgeving een controle gehouden op overlast en drugsbezit/handel.

Bij de controle werden in totaal 42 bekeuringen uitgeschreven voor diverse feiten, vijftien personen werden gevorderd het gebied te verlaten. Agenten hielden drie verdachten aan omdat zij niet voldeden aan een bevel of vordering, dan wel omdat hij rondom dronken was.