Politie Groningen

Vrijdag 9 april 2010

Provincie Groningen, 09-04-2010

Alcomobilist aangehouden

LOPPERSUM Een 37-jarige man uit Zeerijp is donderdagnacht door de politie aangehouden op de Wirdumerweg in Loppersum. Het viel agenten op dat de bestuurder opvallend langzaam reed. Bij controle bleek dat de bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man ruim 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten. Zijn rijbewijs is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De politie maakt proces-verbaal op.

Pizzabezorger beroofd

GRONINGEN - Een 18-jarige pizzabezorger is donderdagavond door twee mannen beroofd in de Soerabajastraat. De man wilde met zijn brommer een bestelling bezorgen op een adres in deze straat. De bewoner wist echter van niets. Plotseling werd hij door een man gedwongen om zijn geld af te geven. De 18-jarige gaf hierbij een geldsbedrag af. Op dat moment verscheen nog een tweede man die een mobiele telefoon uit de handen van de pizzabezorger griste. Een zoektocht van de politie in de omgeving leverde geen resultaat op. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Vrouw van tasje beroofd

GRONINGEN - De politie doet onderzoek naar een tasjesroof die donderdagnacht plaatsvond in de Westersingel in Groningen. Een 27-jarige inwoonster van Groningen fietste rond 00:30 uur over de Westersingel toen een onbekende man plotseling de tas van de vrouw van haar schouder trok. De verdachte, wist er met de tas vandoor te gaan in de richting van de Verlengde Vissersstraat. Het slachtoffer doet aangifte. De politie onderzoekt de beroving.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. Agenten in burger hielden de man, een bekende van de politie, in de gaten. De dienders betrapte de Stadjer bij het stelen van twee flessen parfum in een parfumeriezaak in de Guldenstraat. De man moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Echtgenoot aangehouden na huiselijk geweld

GRONINGEN - Een 22-jarige man uit Groningen is donderdagnacht bij zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Het slachtoffer, zijn 22-jarige vrouw, deed melding van mishandeling. De vrouw had verwondingen in haar gezicht. Zij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. De politie doet onderzoek.

Poging inbraak pinautomaat

APPINGEDAM - Onbekende daders hebben in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd een pinautomaat van een bank aan de Stationsweg in Appingedam open te breken. Omdat het de daders niet lukte zijn beide personen weggegaan. Ze zijn vermoedelijk weggereden op een fiets. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen worden daarom gevraagd contact op te nemen met het landelijk telefoon nummer de politie via 0900-8844.(lokaal tarief)

Brom- snorfiets controle leidt tot 18 bekeuringen

TER APEL/ STADSKANAAL De politie heeft donderdagmiddag op verschillende plaatsen in Ter Apel en Stadskanaal verkeerscontroles gehouden. De politie controleerde diverse brom- en snorfietsen. De controle resulteerde in 18 boetes: te veel vermogen (9x), geen helm (2x), defecte reminrichting (1x), niet tonen rijbewijs (2x), rijden zonder rijbewijs (1x), technische gebreken (2x) en een lekke uitlaat (1x).

1391 voertuigen gecontroleerd bij verkeerscontrole

UITHUIZEN De politie heeft donderdag met diverse partners een grote verkeerscontrole gehouden op de N363 bij Uithuizen. In totaal werden 1391 voertuigen gecontroleerd en moesten 1.100 bestuurders een blaastest doen. De politie bekeurde 49 personen.

Een groot deel van de bekeuringen (21x) werd uitgedeeld omdat bestuurders niet de juiste papieren zoals kentekenbewijzen of rijbewijzen konden tonen. Daarnaast werden diverse bekeuringen uitgedeeld vanwege technische onvolkomenheden. Twee bestuurders waren onder invloed van alcohol. Een 44-jarige automobilist uit Usquert had een alcoholpromillage van bijna 1,4 in zijn bloed. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat, CBR, RDW, AID, Voedsel en Warenautoriteit en de Fiscale Opsporingsdienst.

Verwarde man aangehouden voor brandstichting

LEEK De politie heeft vrijdagmorgen een 58-jarige inwoner van Leek aangehouden voor brandstichting. De verwarde man wilde aandacht en probeerde dat te krijgen door een brandje te stichten in zijn woning aan de Wissinghof. Een van de agenten forceerde een deur om de man uit de woning te halen. De Leekster is naar het cellencomplex gebracht waar hij zal worden verhoord.

Automobilist geeft valse naam op

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag op de Westindische Kade in Groningen een 20-jarige automobilist uit Rotterdam bekeurd. De bestuurder viel op toen hij met hoge snelheid door de Korrewegwijk reed. Nadat de agenten de automobilist langs de kant hadden gezet, bleek dat de Rotterdammer een rijbewijs overhandigde dat niet van hem was. Bovendien gaf hij een valse naam op. Hij is hiervoor aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist onder invloed

GRONINGEN Een 44-jarige automobilist uit Groningen is donderdagnacht aangehouden op de Korreweg in Groningen. Bij een verkeerscontrole moest de Stadjer een blaastest doen. Op straat werd direct duidelijk dat de man onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau werd duidelijk dat de Groninger bijna 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De man verklaarde enkele biertjes te hebben gedronken na het sporten. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak in winkel

GRONINGEN Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een winkel aan de Kajuit in Groningen. De politie kreeg een melding van glasgerinkel en nam polshoogte. In het pand in het winkelcentrum bleek een ruit te zijn vernield en bleken diverse goederen te zijn meegenomen. Ook was een kluis weggehaald. De bedrijfsleider maakt een inventarisatie van de gestolen goederen en doet aangifte bij de politie.

Te zware lading achter personenauto

SAPPEMEER De politie heeft donderdagmorgen een 39-jarige automobilist uit Nieuwolda bekeurd. De man reed over de Noordbroeksterweg en het viel agenten op dat de aanhangwagen achter zijn auto wel erg zwaar leek. Uit weging bleek dat in de aanhanger ruim 3.200 kg woog. Dit terwijl zijn auto maximaal maar 1.600 kg mag trekken. De man mocht pas verder met de maximaal toegestane lading. De politie maakt proces-verbaal op.