Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht, 09-04-2010

Man beroofd

ZEIST Een 20-jarige man uit Bunnik is in de vroege ochtend van vrijdag 9 april onder bedreiging van een mes door twee onbekende mannen beroofd van zijn spullen.

De man fietste rond 02.40 uur ter hoogte van de Tiendweg in de richting van Bunnik, toen twee mannen met bivakmutsen hem tegenhielden en onder bedreiging van een mes, onder andere zijn mobiele telefoon en pinpas afhandig maakten. Vervolgens gingen de mannen er in de richting van Zeist op één fiets vandoor. Meerdere politie-eenheden waren snel ter plaatse, maar troffen de verdachten niet meer aan.

Het gaat om twee mannen. Allebei droegen zij een zwarte bivakmuts Eén van de verdachten is vermoedelijk van Marokkaanse afkomst, ongeveer tussen de 1.85 meter en 1.90 meter lang en droeg een lange donkere jas. De tweede verdachte is vermoedelijk van Nederlandse afkomst, droeg een soortgelijke bivakmuts, is ongeveer 1.75 meter lang en droeg een kortere donkere jas.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht op telefoonnummer: 0900 8844.

Babbeltruc

ZEIST Een 75-jarige vrouw is op donderdag 8 april het slachtoffer geworden van een zogenaamde babbeltruc.

Rond 13.30 uur werd bij de woning van de vrouw aan de Sumatralaan aangebeld. Voor de deur stonden twee vrouwen die met een smoes vroegen of ze binnen mochten kijken. De 75-bewoonster werd door een één van de vrouwen in de keuken aan de praat gehouden, waardoor de andere vrouw de kans kreeg om de woonkamer te doorzoeken. Nadat de twee vrouwen de woning hadden verlaten, merkte de 75-jarige bewoonster dat zij een geldbedrag miste.

Signalement van de verdachten:

Verdachte 1


- Ongeveer 20 jaar oud


- Lichtgetinte huidskleur


- 1,65 meter groot


- Normaal postuur


- Lang donker haar


- Zwarte jas


- Grote ringen in de oren


- Steentje in de neus

Verdachte 2


- Ongeveer 18 jaar oud


- Lichtgetinte huidskleur


- 1,60 meter groot


- Normaal postuur


- Lang donker haar, iets opgestoken


- Bruine jas

De politie verzoekt eventuele getuigen of andere benadeelden contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht, via het telefoonnummer 0900-8844. Verder waarschuwt de politie alert te zijn op deze vrouwen en bij een dergelijke situatie, of wanneer u deze vrouwen in de directe omgeving ziet, te bellen met het alarmnummer 112.

Lastige klant

ZEIST Een 20-jarige man uit Zeist mocht op donderdag 8 april mee naar het bureau, omdat hij tijdens een verkeerscontrole zijn rijbewijs niet wilde laten zien.

De Zeistenaar werd rond 16.30 uur staande gehouden tijdens een verkeerscontrole op de Voorheuvel. De man droeg geen gordel en toen agenten vroegen om zijn rijbewijs begon de man vervelend te doen. Er werd nog een keer gevraagd naar zijn rijbewijs, maar de 20-jarige bleef weigeren. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met een bon op zak voor het niet dragen van de autogordel en een bekeuring voor het niet kunnen/willen tonen van het rijbewijs, mocht hij weer naar huis.