Politie Hollands Midden

Leiden - Verdachten van winkeldiefstal aangehouden

Leiden, 09-04-2010 o De politie heeft donderdagmiddag 8 april twee vrouwen van 21 en 25 jaar en een man van 27 jaar, allen uit Zoetermeer, en een 25-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstal.

Een beveiligingsmedewerker zag dat de verdachten zich opvallend gedroegen in een warenhuis en is ze gevolgd naar een kledingwinkel op de Haarlemmerstraat. Daar zag hij dat de man een kledingstuk in een geprepareerde tas stopte. De politie werd gebeld waarna de verdachten opnieuw werden gevolgd. Op de Oude Rijn werden ze aangehouden door de politie. Deze nam meerdere kledingstukken, die voorzien waren van beveiligingslabels, in beslag. De kleding is afkomstig uit meerdere winkels. De politie doet verder onderzoek.

Later op de middag werden een 29-jarige vrouw en een 32-jarige man uit Katwijk aangehouden, eveneens voor winkeldiefstal uit een winkel aan de Haarlemmerstraat. Een getuige had gezien hoe de man kledingstukken op een kinderwagen zette en deze vervolgens bedekte met een doek. Drie winkels hebben aangifte gedaan.