Politie Gelderland-Midden

Wageninger gewond na verkeersongeval

Publicatiedatum: 9-4-2010 11:12:39

VOORTHUIZEN- Een 36-jarige Wageningse scooterbestuurder is donderdagavond 8 april gewond geraakt aan onder meer zijn heup na een ongeval met een 27-jarige Barneveldse automobilist op de Baron van Nagellstraat. Hij is door het ambulancepersoneel meegenomen naar het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede.

De automobilist reed iets voor zeven uur over de Baron van Nagellstraat in de richting van de Barneveld. Bij de Verbindingsweg wilde hij afslaan waar op dat moment de Wageninger over het fietspad reed op de Baron van Nagellstraat en rechtdoor de kruising over wilde steken. Hierdoor ontstond er een botsing. De verkeersongevallenanalyse onderzoekt de toedracht van het ongeval.
(038558)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Veenendaalse opgepakt na niet kunnen legitimeren
Publicatiedatum: 9-4-2010 11:11:21

EDE- Een 35-jarige vrouw uit Veenendaal is donderdagavond 8 april aangehouden op de Amalia van Solmslaan. De vrouw zou zich niet hebben kunnen legitimeren toen de agenten haar daar naar vroegen.

Een getuige meldde rond half acht dat er een onbekende vrouw al geruime tijd op een bankje zou zitten op de Amalia van Solmslaan. De vrouw zou een verwarde indruk hebben gemaakt. De gewaarschuwde agenten troffen de Veenendaalse aan. Toen de agenten haar wilde aanspreken zou ze weg zijn gelopen. De agenten zouden haar hebben gevraagd om haar legitimatie. Hier wilde de Veenendaalse niet aan mee werken waarop ze werd aangehouden. Tijdens de aanhouding zou ze een agent in het gezicht hebben gespuugd.
(038553)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken bestuurder opgepakt na ongeval

Publicatiedatum: 9-4-2010 11:10:27

WEKEROM- De politie heeft donderdagmiddag 8 april een 31-jarige automobilist uit Wekerom aangehouden op de Roekelseweg nadat hij een ongeval had veroorzaakt. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken. Het rijbewijs van de Wekerommer is ingenomen.

De Wekerommer zou even voor zes uur om nog onbekende oorzaak van de weg zijn geraakt waarbij hij in een greppel terecht kwam. Ook zou hij hierbij een hekwerk van een woning hebben geraakt. De gewaarschuwde agenten troffen de man in zijn auto aan waar bleek dat hij niet gewond was. Na controle op het gebruik van alcohol bleek hij met een promillage van 0.99 te hebben gereden. De auto van de man is in beslag genomen voor technisch onderzoek. Het vermoeden bestaat dat de technische staat van de auto niet in orde was.
(038542)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (11) gewond na verkeersongeval

Publicatiedatum: 9-4-2010 11:08:40

NIJKERKERVEEN- Een elfjarige fietser uit Nijkerkerveen is donderdagmiddag 8 april gewond geraakt na een botsing met een 44-jarige automobilist uit Nijkerk op de Amersfoortseweg. De jongen is met onbekend letsel meegenomen door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis in Amersfoort.

De jongen fietste rond half vijf samen met zijn moeder op het fietspad over de Amersfoortseweg in de richting van Nijkerk. Op een onbewaakt moment stak de jongen de weg over waar op dat moment de Nijkerker reed. Hierdoor ontstond er een aanrijding tussen de fietser en de auto. De verkeersongevallenanalyse onderzoekt de toedracht van het ongeval.
(038539)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---